VELIKI PREOKRET ŽELEZNIČARA ZA VAŽNE BODOVE

Veoma teška i neizvesna utakmica danas na stadionu u Lajkovcu, u kojoj je Železničar napravio neverovatan preokret i do važna tri boda došao sa dva gola u nadoknadi vremena. Posle ovog kola Železničar je na šestom mestu sa 32 boda, koliko imaju i Drina na petom i Osečina na četvrtom mestu.

Da li će ovo značiti da je obezbeđeno mesto u novoformiranoj Zoni Drina (timovi plasirani od drugog do šestog mesta) konačno i zvanično ćemo znati kada se završe mečevi poslednjeg kola sledećeg vikenda. Teoretski se OFK Divci mogu izjednačiti po broju bodova sa „dizelkom“.

Šef stručnog štaba Igor Pakić vrlo optimistički vidi ovu situaciju:

„Teoretski nismo obezbedili, ali smatram da 99 posto jesmo. Za 100 posto nam treba bod u Lešnici, ali mi tamo idemo na pobedu. Ima dosta kalkulacija, ali za nas je ova pobeda najbitnija. Gledamo samo nas, ne interesuju nas druge ekipe i rezultati, tako da idemo na pobedu u Lešnici.“

Što se tiče današnje utakmice, Rađevac iz Krupnja vodio je od 24. minuta pogotkom Petrovića i čuvao tu prednost do samog kraja meča. Međutim, u nadoknadi vremena Železničar napokon uspeva da materijalizuje svoje napore da izjednači rezultat. Mrežu gostiju prvo je načeo Nebojša Marković, golom u 93. minutu, da bi Nikola Spasojević u 97. doneo pobedu i sva tri boda svojoj ekipi, kao i euforiju na terenu i tribinama.

Foto: Pobedonosni gol Nikole Spasojevića u 97. minutu

U nadoknadi vremena sudija Đurić iz Kragujevca isključio je dvojicu igrača gostujućeg tima. Marjanović je prvo dobio žuti karton u 91. minutu zbog nesportskog ponašanja, a zatim i drugi u 94. minutu zbog oštrog starta, ujedno crveni. Jovanović je isključen u 94. minutu, posle prvog pogotka Železničara, zbog žestokih prigovora. U 77. minutu opomenut je Nikola Pajić, šef stručnog štaba Rađevca.

Komentar trenera Pakića na današnji meč:„Danas su svi Lajkovčani koji su bili na tribinama pokazali šta je emocija i ljubav prema našem Želji. Svi prisutni na stadionu bili su danas “Želja” i kada smo tako ujedinjeni ne vidim koju prepreku ne bismo mogli da preskočimo. Iz nižeg ranga u kojem smo bili u 90. minutu svi kao jedan smo se vratili u Zonu za manje od tri minuta! Hvala upravi kluba, igračima i navijačima na iskrenoj podršci, napred Želja!“

Rezultati 21. kola:  Železničar – Rađevac 2:1, OFK Divci – Mačva 1929 3:0,  Radnički – Borac Lešnica 3:1,  Lipolist – Cer 2:0, Hajduk Stanko – Drina 0:3, OFK Osečina – Ribnica 2:0.

Tabela: Lipolist 41, Borac (L) 37, Radnički 34, Osečina 32, Drina 32, Železničar 32, Divci 29, Mačva 27, Rađevac 25, Ribnica 24, Hajduk Stanko 20 i Cer 15 bodova.

Related posts

Leave a Comment