RAD LAJKOVAČKOG OSNOVCA OSMI PUT ZVANIČNI PLAKAT “BATUTA”

Pobednički likovni rad Nikole Markovića učenika petog razreda lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” na republičkom nivou postao je zvanični plakat Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, koji će biti postavljen u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Ovo je osmi put po redu da rad lajkovačkog osnovaca bude zvanični plakat “Batuta” i izložen čitavu godinu u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Lajkovački osnovac Nikola Marković, učenik 5/4 je pod mentorstvom profesora Likovne kulture i akademskog slikara Miloja Mitrovića osvojio je prvo mesto na tematskom konkursu “Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom” za likovni rad u kategoriji od petog do osmog razreda najpre na regionalnom konkursu, a potom i prvu nagrada na Republičkom takmičenju.

Ovo je veliki uspeh za učenika Nikolu Markovića, satisfakcija za školu i potvrda predanog pedagoškog rada profesora Miloja Mitrovića.

Podsećamo, još troje lajkovačkih osnovaca je nakon uspeha na regionalnom konkursu, postiglo zapažen  uspeh na dva republička likovna konkursa koje je raspisao Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Na istom tematskom konkursu kao i prvonagrađeni Nikola Marković, nakon uspeha na regionalnom konkursu, treće mesto osvojila je Petra Pakić, učenica osmog razreda lajkovačke osnovne škole, na konkursu “Majčino mleko je najbolja hrana” drugo mesto osvojio je Viktor Radovanović učenik sedmog razreda, a Anđela Brdarić učenica osmog razreda osvojila je treće mesto.

Related posts

Leave a Comment