LITERARNA SEKCIJA OŠ „MILE DUBLJEVIĆ” OBELEŽILA SVETSKI DAN POEZIJE

Literarna sekcija lajkovačke OŠ „Mile Dubljević” „Razigrano pero” obeležila je 21. mart, Svetski dan poezije sa ciljem promovisanja poezije među učenicima starijih razreda. Zajedno sa članovima „Razigranog pera” rukovodioci literarne sekcije Sonja Milovanović i Lidija Marić Jovanović pripremile su niz aktivnosti u kojima je učestvovao veliki broj učenika od 5. do 8. razreda. Aktivnosti povodom obeležavanja Svetskog dana poezije realizovane su u nekoliko grupa i u dve smene 21. i 22. marta.

Obeležavanje Svetskog dana poezije započeto je predavanjem koje je pratila bogato ilustrovana PPT prezentacija o istorijatu i značaju ovog međunarodnog praznika. Organizovan je i kviz pod nazivom „Prepoznaj pesmu”. Učenicima su na slajdovima prikazivani odlomci iz obrađenih pesama, a njihov zadatak je bio da pogode naslov pesme i njenog autora u čemu su bili izuzetno uspešni. Deo članova „Razigranog pera” odao je počast pesničkoj reči u Školskoj biblioteci čitanjem odabranih pesama. Učenici su glasno čitali i recitovali svoje nagrađene pesme i omiljene pesme dečijih pesnika.

Ovogodišnje obeležavanje Svetskog dana poezije završeno je realizacijom radionica pod nazivom „Moja pesma” sa učenicima od 5. do 8. razreda koji su osvajali literarne nagrade na književnim konkursima dečije poezije, a čiji je rezultat izložba u glavnom školskom holu koja će biti otvorena do 1. aprila.

Related posts

Leave a Comment