PRVA PROLEĆNA POBEDA FUDBALERA ŽELEZNIČARA

U drugom prolećnom, a ukupno 16. kolu Kolubarsko-mačvanske zone, Železničar je danas na svom stadionu savladao ekipu Hajduk Stanka iz Crne Bare sa 2:1 (1:0). Po veoma lošem vremenu i teškim uslovima za igru, Želja je popravio utisak od prethodne nedelje i upisao prva tri boda u prolećnom delu prvenstva.

Strelci za „dizelku“ bili su Dragan Tomić u 30. iz jedanaesterca i Nebojša Marković u 80. minutu, dok je strelac jedinog gola za goste bio Nedeljković u 51. minutu, takođe sa bele tačke. Faktički, oba gola za domaću ekipu dali su Lajkovčani!

Ponovo dosta „požutelih“ igrača u oba tima, prvenstveno zbog oštrih startova na vlažnom i klizavom terenu. Sudija Milenković domaćima je dodelio pet, a gostima tri žuta kartona.

Ostali rezultati 16. kola: Mačva Bogatić – Cer 1:2, Borac Lešnica – Drina 2:2, Rađevac – Ribnica 1:1, Divci – Osečina 3:1,  Radnički Valjevo – Lipolist 1:0.

Tabela: Borac i Lipolist po 29, Radnički 26, Divci i Železničar po 23, Osečina i Mačva 1929 po 22, Ribnica i Rađevac po 21, Drina 20, Hajduk Stanko 17 i Cer 11 bodova.

Sledećeg vikenda Železničar gostuje Lipolistu, timu koji deli prvo mesto sa Borcem iz Lešnice, a kojeg je sa samostalne liderske pozicije u subotu srušio valjevski Radnički.

Related posts

Leave a Comment