KOŠARKAŠKI TEREN DOBIO TARTAN PODLOGU, SLEDI NASTAVAK REKONSTRUKCIJE SPORTSKIH OBJEKATA U ZONI ŠKOLE

Kao što je i najavljeno krajem prošle godine, sa prvim danima proleća u opštini Lajkovac počela je rekonstrukcija sportskih terena u zoni OŠ “Mile Dubljević”, stadiona „Železničara“ i sportskog centra kojim  upravlja Ustanova za sport i omladinu.

Predsednik opštine Andrija Živković sa svojim saradnicima danas je obišao završne radove na rekonstrukciji košarkaškog terena u sklopu stadiona FK „Železničar“, a kojim  upravlja Ustanova za sport i omladinu opštine Lajkovac.

“Ovo je prvi teren urađen sa modernom tartan podlogom.

Danas se obeležavaju linije i uskoro će ljubitelji basketa i košarke u Lajkovcu moći da ga koriste.

Već u narednim danima, ukoliko vremenski uslovi dozvole, sledi i potpuna rekonstrukcija mini pič terena koji se takođe nalazi u zoni škole i koji će dobiti potpuno novi izgled sa novom ogradom i novom podlogom, novom veštačkom travom. Nadam se da već početkom aprila sledi i rekonstrukcija tri sportska terena u okviru OŠ “Mile Dubljević“: za fudbal, košarku i odbojku, tako da će svi manji sportski tereni, koji su pre svega služili za rekreativce, dobiti potpuno novi izgled  i od aprila biti u funkciji za sve korisnike. Sigurno je da ćemo ovim investicijama poboljšati sportsku infrastrukturu naše opštine. Ukupna vrednost je 20 miliona dinara, a radova na ovom terenu tri miliona.“

Živković je najavio plan da u narednom periodu budu rekonstruisani slični tereni u zoni škola:

„Već se takvo igralište radi u školi u Ćelijama, očekujemo da bude završeno do aprila. U toku su pripremni radovi, do kraja marta očekujemo asfaltiranje posle čega sledi opremanje igrališta potrebnim mobilijarom. Imamo u planu i Jabučje, očekujemo da u narednih desetak dana potpišemo novi ugovor sa „Kolubarom“ iz kojeg će novac pre svega biti opredeljen za Jabučje, a da veći deo tog novca uložimo u rekonstrukciju terena ili izgradnju fiskulturne sale OŠ „Dimitrije Tucović“.

U zavisnosti od toga koliko sredstava bude obezbeđeno rebalansom, opštinsko rukovodstvo ima ambiciozne planove i u drugoj polovini godine:

„U planu nam je, ako bude sredstava, da uradimo veliki park-igralište za decu između Sportske hale, mini pič terena i srednje škole, čime bi najmlađi sugrađani dobili još jedan lep prostor za igru. Ovaj deo je idealan za takve namene, da upotpunimo ovu celinu jer već imamo niz sportskih objekata. Još jedna naša želja jeste da izgradimo veštački fudbalski teren sa atletskom stazom između zatvorenog bazena i pomoćnog terena stadiona FK Železničar. Konkurisali smo krajem godine kod Ministarstva privrede za izgradnju terena, ali nažalost nismo prošli, što ne znači da ćemo odustati od projekta. Nadam seda ćemo i to privesti kraju jer ovaj deo Lajkovca predstavlja pravu sportsku bazu, ali bismo tim investicijama kompletirali sportsko-rekreativnu zonu: sa veštačkim terenom, trotoarima od stadiona pored konaka do bazena i velikim dečjim parkom. Pored svega što smo i do sada radili, a to se prvenstveno odnosi na izgradnju i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva, u nardnom periodu veliku pažnju ćemo posvetiti izgradnji sportskih terena, kao i parkova za decu u Lajkovcu i seoskim mesnim zajednicama“, zaključio  je predsednik Živković.

Direktorka Ustanove za sport i omladinu opštine Lajkovac Dragana Jelenić zahvalila se na izuzetnoj saradnji sa opštinskim rukovodstvom i pojasnila tehničke pojedinosti kada je u pitanju rekonstrukcija košarkaškog terena.

„Ovo je jedan od prvih projekata koji je Ustanova za sport i omladinu realizovala u saradnji sa Opštinom Lajkovac. U toku je „liniranje“ terena, odnosno završna faza radova. Tartan podloga je livena,  apsorbuje energiju prilikom pada i sprečava povrede zglobove, a nama je bezbednost naših korisnika na prvom mestu. Podloga je dugotrajna i jednostavna za održavanje, što je jedan od bitnih uslova. Nadam se da će naši korisnici biti zadovoljni i da ćemo omasoviti bavljenje sportom u opštini Lajkovac.

Očigledno je da će prvih dana proleća učenici i rekreativci u Lajkovcu dobiti daleko bolje i bezbednije uslove za bavljenje malim fudbalom, košarkom i odbojkom, bilo da je u pitanju udobna tartan podloga ili veštačka trava na mini pič terenu.

Related posts

Leave a Comment