PROGRAM KULTURNOG CENTRA

Do kraja meseca marta i tokom aprila, Kulturni centrar “Hadži Ruvim”realizovaće brojne programe vredne pažnje. Lajkovačka bioskopska publika imaće priliku da pogleda tek nedavno premijerno prikazana najaktuelnija filmska ostvarenja, a posebna pažnja posvećena je i dečijem filmskom programu. Pozorišni program i za decu i za odrasle je takođe atraktivan, kao i galerijski program. Takođe, sve sekcije Kulturnog centra “Hadži Ruvim” rade punom parom, a novina ovog proleća je obnovljen rad Likovne sekcije.

Milutin Ranković, direktor Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, u susret predstojećim programima i o radu sekcija koje funkcionišu pri ili pod okriljem lajkovačke ustanove kulture kaže:

“Na bioskopskom repertoaru u Lajkovcu 26. marta je film “Jorgovani”, reditelja Siniše Cvetića, sa Slobodom Mićalović i Ivanom Bosiljčićem u glavnim ulogama.

U aprilu lajkovačku bioskopsku publiku očekuje “Ruski konzul”, film u režiji Miroslava Lekiča, po romanu Vuka Draškovića, u kome glavne uloge tumače Žarko Laušević i Nebojša Dugalić.

Dečiju bioskopsku publiku u aprilu očekuju i dve projekcije dečijeg filma (detaljnije za nekoliko dana).

Na pozorišnom repertoaru u aprilu nas u sali Kulturnog centra očekuju dve dečije predstave i jedna za odrasle (opširnije o predstavama u narednim danima).

Na galerijskom programu je do kraja meseca javnosti dostupna Izložba slika pod nazivom  “Žene stvaraju”, a nova izložbena postavka biće u prvoj polovini aprila.

Podsetio bih, a jako je važno sa više aspekata, aktivne su sve sekcije Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

Folklorni ansambl Kulturnog centra “Hadži Ruvim”  nastavlja rad po ustaljenom programu.

Hor Kulturnog centra “Hadži Ruvim” nastavlja probe u ustaljenom terminu

Likovna sekcija Kulturnog centra “Hadži Ruvim” ponovo je obnovljena od marta ove godine, u pripremi je nova izložba.

Škola glume je u novom ciklusu počela sa radom od 16.marta. Glumci Marijana i Petar Mihajlović  nastavili su sa radom lajkovačke škole glume za mlade talente.

Baletski i plesni studio, nastavili su sa radom u prostorijama Kulturnog centra”.

Related posts

Leave a Comment