RASKOŠNI KOŠARKAŠKI TALENAT NEVENE PETROVIĆ

Nevena Petrović, devojčica rođena 2009. godine, proteklog vikenda učestvovala je na završnici Mini kupa Srbije koji je održan u Nišu. Za MVP igrača finala Mini kupa izabrana je upravo pionirka Nevena Petrović, sa 33 indeksna poena, a priznanje joj je dodelio trener seniorki niškog Studenta Milkan Mrđa.

Talentovana mlada košarkašica Nevena je igračica KK Železničar iz Lajkovca, a bila je ustupljena ekipi KK Kraljevo za ovaj kup.

Sa ekipom iz Kraljeva osvojila je kup i ponela nagradu najbolje igračice turnira, ubacivši u polufinalu protiv ekipe Mega Mis 31p, a u finalu protiv ekipe Crvene Zvezde 28p.

Gradonačelnika Kraljeva dr Predrag Terzić uručio je na prigodnom prijemu upriličenom za pobednike kupa poklon Neveni Petrović MVP finala Mini Kupa Srbije.

Foto: V. Vasić

Ovim uspehom je još jednom pokazala sav svoj raskošan talenat i potvrdila da je trenutno najbolja pionirka u Srbiji.

Košarkom je počela da se bavi sa osam godina, prvo u svom selu Jabučju, a vrlo brzo je prešla u Lajkovac gde je priključena starijoj grupi devojčica KK Železničar. Od prvih košarkaških koraka krasila ju je upornost i želja za dokazivanjem i uspehom.

“Jako sam srećna nakon osvajanja ovog kupa i dobijene MVP nagrade. Puno mi znači i daje mi dodatni motiv da nastavim sa još boljim radom i napretkom“, rekla je skromno, ali vrlo samouvereno Nevena nakon ovog fantastičnog uspeha.  

Related posts

Leave a Comment