TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LAJKOVAC NA 45.MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Lajkovac se uspešno predstavio na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, demonstrirajući turističku ponudu Lajkovca i okoline.

Posetioci sajma imali su priliku da se upoznaju sa raznovrsnim sadržajima koje nudi Lajkovac.

Predstavnici Turističke organizacije opštine Lajkovac razgovarali su o idejama, planovima i budućim aktivnostima i aktivno učestvovali u promociji Lajkovca i razmeni ideja sa relevantnim akterima u turističkoj industriji.

Prema rečima v.d direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušice Jovičić štand je privukao veliki broj posetilaca svakog dana sajma, što je doprinelo vidljivosti turizma i omogućilo razmenu iskustava na poslovnim sastancima:

“Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su doprineli promociji Lajkovca na sajmu: vodeničarima, pčelarima, predstavnicima zdrave hrane, među kojima je i naša sugrađanka Savica Radovančević sa medenjacima bez aditiva i konzervansa, od prirodnog meda kao i planinarima iz PSD Ćira Lajkovac sa kojima Turistička organizacija Lajkovac realizuje mnogobrojne aktivnosti. Štand Lajkovca posetili su mnogobrojni posetioci, predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Andrijom Živkovićem, poslovni partneri, kolege iz preduzeća i ustanova Opštine Lajkovac, lokalni privrednici, brojne medijske kuće, kolege iz drugih turističkih organizacija, učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Beograda i naravno potencijalni turisti. 

Posetioci su pokazali veliko interesovanje za našu ponudu poput vodenica, arheološkog lokaliteta Anine, manastira Bogovađe i ostalih verskih objekata i kulturno-istorijskih spomenika koji datiraju na teritoriji naše opštine, a takođe vladalo je i veliko interesovanje za seoski, sportsko- rekreativni, tranzitni i druge vidove turizma.

Utisci sa sajma su izuzetni. Ovaj događaj je jedinstvena prilika za afirmaciju Lajkovca i njegovih kulturnih resursa. Interesovanje posetilaca i medija za turističku ponudu Lajkovca ukazuje na potencijal koji Lajkovac ima za dalji razvoj turizma. Učešće na sajmu označava važan korak ka jačanju reputacije Lajkovca kao atraktivnog turističkog mesta. Dalji razvoj turističke infrastrukture i saradnja sa relevantnim partnerima doprineće daljem napretku turizma u našem Lajkovcu. Ovaj događaj predstavlja podsticaj za dalje u cilju promocije i unapređenju turizma u Lajkovcu i široj okolini.”

Related posts

Leave a Comment