ŽELEZNIČAR DOČEKUJE RADNIČKI KOJI JE SRUŠIO NEPOBEDIVOST JEDINSTVA

U prvoj utakmici 17. kola Superlige Srbije odbojkašice Železničara dočekuju „vaskrslu“ ekipu beogradskog Radnički Blasters, koja je u prošlom kolu napravila ogromnu senzaciju pobedom protiv Jedinstva iz Stare Pazove. Meč u Sportskoj hali Lajkovac igra se u petak 16. februara od 19 časova. Podrška publike odbojkašicama biće dragocena u ovom meču, a navijači Železničara su spremni za organizovan nastup.

Posle poraza od Crvene zvezde, direktnog konkurenta za treće mesto, ekipi Branka Kovačevića nameće se imperativ pobede u svakom meču, ali i maksimalna koncentracija nakon poslednjih rezultata Radničkog, dojučerašnjeg autsajdera. Radnički Blasters je bio prikovan za dno tabele, bez ijedne pobede, a onda je upisao dve uzastopne pobede.

Prvo je na svom parketu savladao do tada nepobedivo Jedinstvo sa ubedljivih 3:0. Bez obzira na umor Cakovićevog tima, koji je pre toga odigrao iscrpljujuće četvrtfinale CEV kupa protiv Nojšatela u Švajcarskoj (ispao nakon „zlatnog seta“), u odbojkaškim krugovima se pobeda autsajdera protiv lidera smatra najvećim iznenađenjem u poslednjih nekoliko sezona. Zatim su Beograđanke na gostovanju savladale Omladinac sa 3:2, što im je podgrejalo nade za opstanak u Superligi. Inače, na startu polusezone Radnički je poražen od Sparatak tek posle velike borbe sa 3:2.

U taj potencijalni opstanak uprava novobeogradske ekipe je uložila mnogo u zimskom prelaznom roku. Pre svega je doveden korektor Kimberli Drevnjok (26 godina), Nemica sa zavidnom međunarodnom karijerom, u kojoj je igrala u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj i Turskoj. Dreniok je u poslednja dva susreta ubedljivo najbolji poenter Radničkog, sa preko 20 poena. Još jedna strankinja je Amerikanka Tara Cezar (24), primač, koja je igrala u Nemačkoj, Poljskoj i Italiji. iz mađarskog Sent Benedikta stigla je Dejana Lekić. iz pančevačkog Dinama iskusni libero Jelena Radaković, a iz našeg Železničara srednji bloker Tanja Stanojević.

Sve ovo ukazuje da Železničar mora biti potpuno fokusiran na meč sa Radničkim.

Ostali parovi 17. kola su: Partizan Efbet – Klek, Ub – Spartak, Srem – Crvena zvezda, Jedinstvo – Inđija i Omladinac – TENT.

Inače, posle 16 kola Jedinstvo je liderku poziciju prepustilo TENTU-u, sa istim brojem pobeda, ali bodom više. Železničar i Zvezda su na trećem i četvrtom mestu, sa istim bilansom.

Related posts

Leave a Comment