U BEOGRADU CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR 3:1

Odbojkašice Železničara večeras su u jednom od derbija 16. kola poražene u Beogradu od Crvene zvezde sa 3:1, po setovima 21:25, 25:18, 25:17 i 25:20. Uprkos porazu od direktnog konkurenta i istom broju pobeda i bodova, lajkovačka ekipa je zadržala treće mesto  zahvaljujući boljem set i poen količniku.

Iako je tim Železničara umoran izašao na ovaj duel, jer je pre dve večeri igrao protiv Partizana u četiri seta, iako je Ivanović igrala samo na početku utakmice, što je sigurno poremetilo igru i taktiku Železničara, očekivalo se bolje izdanje. Start meča je tako nešto i nagoveštavao. Bile su odbojkašice Branka Kovačevića bolje u prvom setu, međutim Beograđanke su preokrenule u drugom delu igre, a kako je utakmica odmicale podizale su nivo igre. Stručni štab i odbojkašice nisu uspevale da nađu rešenje za igru Crvene zvezde, pogotovo za odlične servise, iako su pojedinim periodima igre uspevale da naprave manje serije poena i približe se protivniku.

Poene za Železničar osvojile su: Zelenović 20, Tomić 10, Stanojević, Milojević i Veltman po 5, Koprivica 4, Žakić 3 i Božić 2. Najefikasnije kod Zvezde bile su: Stojić 19, Stanković 16, Lukić 14 i Đurović sa 10.

Neizvestan meč viđen je u drugom derbiju u Obrenovcu, koji je trajao skoro dva i po sata, gde je TENT uspeo u finišu da pobedi Ub sa 3:2. Ostale utakmice 16. kola Superlige Srbije igraju se za vikend: Inđija – Omladinac, Klek – Srem, Partizan Efbet – Spartak i Radnički Blasters – Jedinstvo.

Foto: Emilija Jovanović

Related posts

Leave a Comment