PRAZNIČNIM RIMAMA NA KONKURSIMA MEĐU PRVIMA

Čanovi Literarne sekcije „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” kojom rukovode Sonja Miklovanović i Lidija Marić Jovanović uspešno su predstavili svoj pesnički talenat na literarnim konkursima koji su raspisani povodom božićnih praznika.

Viktor Ranković, učenik 6. razreda,  nagrađen je i na VII međunarodnom literarnom božićnom konkursu  za pesmu „Rođenje Hristovo – praznik radosti”. U konkurenciji 176 literarnih radova učenika od 5. do 9. razreda osnovnih škola iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, BIH… Konkurs sedmi put organizuje Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla” u saradnji sa Bibliotekom „Starac Nikanor Hilandarac” (Hram Vaskrsenje Hristovo u Nišu) i pod pokroviteljstvom episkopa niškog Arsenija. Viktorova pesma našla se među jedanaest nagrađenih.

Nagrađena pesma biće objavljena na sajtu Internet časopisa „Tabla” (https://www.tabla.org.rs/stvaralastvo/), a pored Viktora diplomom je nagrađena i njegova nastavnica Sonja Milovanović za mentorski rad i doprinos festivalu.

Na opštinskom Božićnom konkursu u okviru manifestacije „Ulica otvorenog srca” koju tradicionalno organizuje Kulturni centar „Hadži Ruvim” Lajkovac, a pod pokroviteljstvom Opštine Lajkovac, pobedu u obe takmičarske kategorije za učenike viših razreda osnovne škole odneli su članova Literarne sekcije „Razigrano pero”.

Nađa Brkić osvojila je 1. nagradu u kategoriji proza za priču „Budi human”.

Viktor Ranković osvojio je 1. nagradu u kategoriji poezija za pesmu „Budimo u nevolji prijatelj pravi”.

Dodela diploma i nagrada održana je u okviru „Ulice otvorenog srca” 8. januara na Gradskom trgu u Lajkovcu, kada su učenici pred mnogobrojnom publikom predstavili svoje nagrađene literarne radove.

Related posts

Leave a Comment