USPEH SEKCIJA LAJKOVAČKE OSNOVNE ŠKOLE NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU

Na republičkim takmičenjima koje u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije sekcije koje okupljaju učenike od 5. do 8. razreda OŠ ,,Mile Dubljević” iz Lajkovca ostvarile su dvostruki uspeh.

Literarna sekcija ,,Razigrano pero” kojom rukovode Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović, nakon četiri uzastopna prva mesta, osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije za rad u školskoj 2022/2023. godini. Ovo je šesta nagrada za Razigrano pero” na republičkim takmičenjima.

Lingvistička sekcija ,,Čuvari jezika” kojom rukovodi Lidija Marić Jovanović osvojila je drugo mesto na svom prvom učešću na Republičkom takmičenju lingvističkih sekcija Srbije za rad na istraživačkim projektima iz gramatike i pravopisa srpskog jezika.

Dodela nagrada najboljim literarnim i lingvističkim sekcijama Srbije održaće se 10. februara 2024. tokom Republičkog zimskog seminara za profesore srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Related posts

Leave a Comment