USVOJENA ODLUKA O PRIVREMENOM FINANSIRANJU OPŠTINE LAJKOVAC ZA 2024. GODINU

Pretposlednjeg radnog dana stare godine, održana je sedma po redu sednica Privremenog organa opštine Lajkovac. Dnevni red sednice sadržao je 41 tačku, od kojih je naznačajnija bila Odluka o privremenom finansiranju opštine Lajkovac za 2024. godinu.

U izjavi za medije neposredno po završetku sednice zamenik predsednika Privremenog organa opštine Lajkovac, Obrad Milutinović kao najvažnije odluke završnog ovogodišnjeg  zasedanja je izdvojio:

“Pored ostalih, najznačajnija tačka bila je Odluka o budzetu za 2024.godinu, koja je zasnovana na finansiranju 25% od ukupnog budzeta i taj iznos je predviđen za prvi kvartal, odnosno za prva tri meseca godine i iznosi 328.516,000 dinara. Ono što se očekuje u narednom periodu jeste da konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac bude održana najranije osmog, a najkasnije 26. januara. Odluka o budžetu koju je usvojio Privremeni organ opštine Lajkovac stupa na snagu već od 1. januara i njega čine svi oni troškovi koji ne ometaju funkcionisanje  korisnika budzeta opštine.”

Među bitnim tačkama bio je i Predlog programa o uređenju građevinskog zemljišta za 2024. godinu kao i mnoge druge neophodne prateće odluke koje će obezbediti funkcionisanje lokalne samouprave i preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Lajkovac u narednoj budžetskoj godini, posebno u prvom kvartalu.

Na sednici je usvojeno i sedam verifikacionih tačaka, odluke vezane za izbegla i raseljena lica, a nekoliko tačaka odnosilo na nadoknadu štete usled ujeda pasa.

Related posts

Leave a Comment