LAJKOVAČKI GLUMCI PRVI NA ŠKOLSKOM POZORIŠNOM FESTIVALU U LAZAREVCU

Dramska sekcija Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac osvojila je prvo mesto na 11. Školskom pozorišnom festivalu u Lazarevcu.

Lajkovačka dramska sekcija predstavila se lazarevačkoj publici sa predstavom “Mirko i Marina”, pod mentorstvom glumaca Marijne Mihailović i Petra Mihailović, koji su dugogodišnji uspešni rukovodioci sekcije koja je izvela više generacija polaznika škole glume.

Na festivalu u Lazarevcu, u konkurenciji su bile ukupno 23 predstave, 7 predstava za učenike mlađih razreda i 16 predstava za učenike starijih razreda (od 5 razreda naviše).

Škola glume Kulturnog centra “Hadži Ruvim” pobedila je u konkurenciji 16 predstava učenika starijih razreda sa predstavom “Mirko i Marina”, koju je po motivima Šekspirove komedije “San letnje noći” pisao Miki Simić.

“Učestovalo je 13 dece koja idu duže na glumu. Inače trenutno ih je u školi sa novim prijavljenima ukupno 30. Počeli smo opet da radimo u dve grupe. Režiju nagrađene predstave takođe potpisujemo nas dvoje (Marijana i Petar). Deca su bila sjajna, pobeda im baš  znači, u velikoj konkurenciji ostvarili su veliki uspeh.

Pored glavne nagrade, Marko Živanović je osvojio nagradu za najbolju sporednu ulogu – za ulogu Mikija”, kaže zadovoljno Petar Mihajlović, glumac, mentor lajkovački mladih talenata.

Related posts

Leave a Comment