PLIVAČKI MITING CENTRALNE SRBIJE SA 250 UČESNIKA ODRŽAN NA BAZENU U LAJKOVCU  

Plivačko vaterpolo udruženje Železničar Lajkovac u saradnji sa Opštinom Lajkovac i Zatvorenim bazenom Lajkovac je ovog vikenda bilo domaćin 2. kola Zimskog prvenstva Plivačkog saveza Centralne Srbije.

Preko 250 takmičara je učestvovalo na takmičenju, svih kategorija od pionira do seniora. Ovo je prvo takmičenje ovog nivoa od kada je otvoren bazen u Lajkovcu.

Sve prisutne je pozdravio predsednik Plivačkog saveza Centralne Srbije Ivan Cvetanović, a takmičenje je otvorio predsednik Privremenog organa opštine Lajkovac Andrija Živković:  

“Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da otvorim Drugi plivački miting Centralne Srbije, i što je Plivački savez Srbije prepoznao Lajkovac kao mesto čiji bazeni ispunjavaju kriterijume za organizovanje plivačkih takmičenja. Mislim da je ovo najbolja promocija lajkovačkog bazena kada se okupi preko 200 takmičara, a i plivanja kao sporta koji je sve popularniji u našoj opštini”.

Na plivačkom mitingu u Lajkovcu je učestvovao i Svetski juniorski prvak u disciplini 50m prsno Uroš Živanović iz plivačkog kluba Dubočica Leskovac.

U ekipnoj kategoriji prvo mesto je osvojio Plivački klub Sveti Nikola iz Niša, drugo Plivački klub Napredak Kruševac i treće mesto Plivački klub Dubočica iz Leskovca. 

Najuspešniji plivač u pojedinačnoj kategoriji je Uroš Živković iz PK Dubočica Leskovac a najuspešnija plivačica je Nina Stanisavljević iz istog kluba.

Lajkovac će ovim takmičenjem biti upisan i kao mesto državnih rekorda. Oborena su dva rekorda u svojim kategorijama: 800m kraul, kategorija 13 godina, Stefanović Viktor iz PK Pirat – Kragujevac, i Jelić Kosta iz Svetog Nikole, 10 godina u disciplini 50m delfin.

Najbolji plivač takmičenja u apsolutnoj kategoriji Uroš Živanović, svetski prvak u juniorskoj konkurenciji u disciplini 50 metara prsno, kao i osvajač srebrne i bronzane medalja na Evropskom juniorskom takmičenju je nakon takmičenja u Lajkovcu rekao:

“Prvi put sam danas na lajkovačkom bazenu i slobodno mogu reći da ovaj bazen je jedan od boljih u Srbiji. Kategorije u kojima se takmičim su 50 metara delfin, 50 metara prsno i 200 metara prsno. Kao sedmogodišnjak sam počeo da treniram plivanje i već punih 11 godina sam posvećen ovom sportu.”

Predsednik PVU “Železničar” Slobodan Bajić zahvalio se svima koji su pomogli da se na lajkovačkom bazenu po prvi put i to iuizetno uspešno organizuje ovako veliko plivačko takmičenje i izrazio nadu da će i u budućem periodu Lajkovac ponovo biti domaćin plivačkog spektakla:

“PVU Železničar ima za cilj da bazen u Lajkovcu, koji ima idealne uslove za razvoj vodenih sportova, bude ucrtan u plivačku mapu Srbije, kako po organizaciji takmičenja tako i po plivačima iz našeg kluba. Uz veliku podršku PK Valis Valjevo siguran je uspeh i našeg kluba a tako i uspeh lajkovačke dece. Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su učestvovali u ovoj sjajnoj prezentaciji Lajkovca, Plivačkom savezu Centralne Srbije Ivanu Cvetanoviću, Opštini Lajkovac predsedniku Andriji Živkoviću, prijateljima iz PK Valis Valjevo bez kojih ovo takmičenje ne bi bilo ni organizovano u Lajkovcu, kao i svim zaposlenima u okviru lajkovačkog bazena i ljudima oko PVU Železničara.”

Related posts

Leave a Comment