NOVI TRENER ŽELEZNIČARA PAKIĆ DEBITOVAO POBEDOM, PAO CER U LAJKOVCU

Na drugom uzastopnom meču u Lajkovcu FK Železničar je prekinuo seriju od dva poraza, vratio samopouzdanje i poljuljano poverenje navijača. Železničar je danas savladao poslednji tim na tabeli, Cer iz Petkovice, sa 3:1. Ne znamo koliko je na uspeh uticala promena šefa stručnog štaba, ali je FK Železničar potvrdio pred ovu utakmicu da je Žarko Anđić podneo ostavku, a na njegovo mesto angažovan Aleksandar Pakić iz Lajkovca, dobro poznat svim ljubiteljima fudbala u varoši na Kolubari i širem okruženju.

Saša Pakić je bio dugogodišnji igrač Železničara, zatim u više navrata trener prvog tima i mlađih kategorija. NJegov pomoćnik biće Predrag Latković.

Železničar je poveo golom iskusnog Filipa Rajevca u 17. minutu da bi gosti izjednačili preko Stanojevića u 40. minutu. Kao dobar potez Pakića pokazao se ulazak Miloša Marinkovića  od starta drugog poluvremena, jer je već u 47. minutu doveo svoj tim u vođstvo. Sve brige oko konačnog rezultata razvejao je Vladimir Bošković pogotokom u 87. minutu.

Iz 12. kola Kolubarsko-mačvanske zone izdvojićemo još da je u Bogatiću Mačva pobedila Rađevac iz Krupnja sa 1:0, da je Ribnica dioživela drugi uzastopni poraz i to od trenutno vodećeg Lipolista, kao i da je lešnički Borac još jednoj ekipi naneo ubedljiv poraz u gostima, kao prošle nedelje Želji, žrtva su ovoga puta bili OFK Divci. I ovo kolo je bilo veoma efikasno sa 23 gola na šest utakmica, a rekord je pao u Lipolistu gde je postignuto osam golova.

Očigledno je da se u ovogodišnjem prvenstvu Kolubarsko-mačvanske zone stvari često menjaju, da nema favorita i izrazitih lidera, da skoro svako svakoga može da pobedi, tako da se verovatno rasplet neće znati do samog kraja takmičenja. Jedino se Cer osamio na začelju tabele. Podsećamo da se prvak plasira u Srpsku zonu, dok narednih pet timova ide u novoformiranu Zonu Drina.

Rezultati 12. kola Kolubarsko-mačvanske zone: Mačva 1929 – Rađevac 1:0,  Lipolist – Ribnica 5:3, OFK Divci – Borac 1:5, Hajduk Stanko – Osečina 1:1, Radnički Valjevo – Drina 1:1 i Železničar – Cer 3:1.

Tabela: Lipolist 22, Mačva 21, Borac Lešnica 19, Radnički 18, Osečina i Ribnica po 17, Drina, Rađevac, Železničar i Divci po 16, Hajduk Stanko 15 i Cer 8.

U sledećem kolu Železničar gostuje u Ljuboviji.

Related posts

Leave a Comment