PREDŠKOLCI “LEPTIRIĆA” SPREMNI ZA 5. JESENJI KARNEVAL U LAZAREVCU

U četvrtak 26. oktobra, predškolci lajkovačke Predškolske ustanove “Leptirić” učestvovaće na Jesenjem karnevalu u Lazarevcu, koji organizuje lazarevačka Predškolska ustanova ”Rakila Kotarov – Vuka”.

Lajkovacki vrtić predstavljaće predškolska grupa celodnevnog boravka, čiji su vaspitači Dajana Tanić i Jasmina Savić.

Pre formiranja karnevalske povorke deca i vaspitači će biti gosti u objektu “Dečje casrtsvo”.

Skup sve dece učesnika je u 16 časova kod Rudarsle česme, odakle će i krenuti karnevalska povorka.

Lajkovački predškolci su potpuno spremni za učešće na petom po redu Jesenjem karnevalu u Lazarevcu, potvrdila je direktorka Predškolske ustanove “Leptirić” Mila Mitrović Lončar:

“Osim defilea u kom će u karnevalskoj povorci učestvovati u kreativnim i maštovitim kostimima na temu jeseni, predškolci će na bini odigrati i “Jesenju sonatu”. Biće to pravo muzičko scensko delo i ovaj put veoma autentično. Učesnici manifestacije će kreirati svečano jesenje izdanje, kome će uvereni smo lajkovački predškolci pridodati svoj pečat.”

Učesnici Jesenjeg karnevala će u centru Lazarevca sugrađanima i posetiocima manifestacije prirediti pravi jedenji spektakl, na potezu od zgrade opštine u Karađorđevoj ulici do Rudarske česme, uz šetnju sa osmehom i pozdrav jeseni.

Jesenji karneval u Lazarevcu je revijalnog karaktera, a svi učesnici manifestacije dobiće zahvalnice.

“Praksa je pokazala da je iskustvo učešća mališana na karnevalima i festivalima ovog tipa za mališane dragoceno, a učešće na Jesenjem karnevalu u Lazarevcu je pravi doživljaj”, naglasila je direktorka “Leptirića”.   

Related posts

Leave a Comment