SOLIDARNOST NA DELU

 

Nepuna dva meseca od požara u domaćinstvu Dragana Petrovića u Donjem Lajkovcu, zahvaljujući rukovodstvu Opštine Lajkovac,” Kolubari Građevinar “i brojnim drugim socijalno odgovornim firmama i pojedincima, kuća petočlane porodice koja je izgorela u požari se već ukrovljuje. Zatekli smo u punom jeku posla, vredne majstore ” Kolubare Građevinara”, koji svom kolegi grade krov.
Pored Opštine Lajkovac i Draganove firme “Kolubara Građevinar”, međju prvima su se odazvali Stovarište “Vučijak” Ub, Strugara Tešić, brojni pojedinci i firme koji su svojim uplatama na račun dobavljača bitno doprineli : “IVA -AGRAR” Lajkovac, “RAD GRAĐEVINAR” Ub, “LEON” Ub, Milan Mirković Dževara Jabučje, izvođači radova na području opštine Lajkovac…
Zahvaljući još nekim najavljenim donacijama, kompletna finansijska konstrukcija će biti zaokružena i čitav posao će biti obavljen za 10 do 15 dana, rekao je danas u Donjem Lajkovcu, Živorad Bojičić, predsednik Opštine Lajkovac, napominjući da je akcija solidarnosti bila jedini način da se urgentno pomogne sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom.
I rukovodstvo Opštine Lajkovac i domaćin Dragan Petrović, izražavaju veliku zahvalnost svima koji su pomogli i blagovremeno reagovali u ovoj teškoj situaciji. Petrovići su u požaru ostali i bez kompletnog pokućstva, tako da predstoji nabavka bele tehnike i nameštaja, što će biti veliki izdatak.U toku je zatvaranjefinansijske konstrukcije za nabavku stolarije, podova i kupatila, pri čemu su pomoć najavili:”Kolubara Građevinar”, “Stovarište Savić” iz Petke,,”Čavra”, “Dekor lux”…Svaka vrsta pomoći je ovde dobro došlla.
Živorad Bojičić, predsednik Opštine Lajkovac, pozvao je danas osiguravajuće kuće koje su prisutne na ovom području, da porodici Petrović doniraju polisu godišnjeg osiguranja od požara i na taj način pomognu, a ujedno utiču na građane u stvaranju navike uplate osiguranja.
U domaćinstvu Petrovića u Donjem Lajkovcu, danas povodom “slemena”, dvorište je bilo puno gostiju, zapravo prijatelja, koji su se u nevolji našli u momentu kada su ostali bet krova nad glavom.

Related posts