SJAJAN KONCERT UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE

U obilju lepih događaja koji su u Lajkovcu obeležili mesec oktobar svakako posebno mesto zaslužuje koncert učenika muzičke škole.

Povodom Dečje nedelje učenici OMŠ “Živorad Grbić” IO Lajkovac priredili su u sali lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Ruvim” sjajan koncert za predškolce “Leptirića” i učenike Pripremnog razreda muzičke škole.

Nastupali su učenici iz svih klasa profesora instrumenta – Jelena Branković (harmonika), Milena Broćović (violina), Miloš Arsenijević (gitara), Biljana Maksimović (klavir), Ana Gvojić (violončelo), a horove mlađih i starijih razreda pripremila je profesorka Teodora Damnjanović. Podršku u nastupu su pružili i bivši učenici muzičke škole.

Koncerti učenika muzičke škole su uvek pravi doživljaj, a tako je bilo i ovoga puta.

Izdvojeno odeljenje valjevske muzičke škole u Lajkovcu uspešno radi blizu tri decenije i iznedrilo je brojne ozbiljne muzičke talente. Kvalitetan rad škole omogućava mlad, izuzetno stručan kadar i vrlo lep prostor u kojem odeljenje funkcioniše.

Poslednjih godina, raste interesovanje mladih Lajkovčana i za nastavak školovanja u srednjoj muzičkoj školi, a na to svakako utiču češći koncerti lajkovačkog odeljenja u Lajkovcu, ali i u Valjevu. Zahvaljujući saradnji sa Opštinom Lajkovac i Kulturnim centrom, škola realizuje tradicionalne novogodišnje i prolećne koncerte otvorene za građanstvo, a sve je veći broj internih i javnih časova zahvaljujući talentu učenika.

Svesni činjenice da je naročito u malim sredinama potrebno negovati i kulturu i dobar ukus kod najmlađih kako bi se sredina razvijala, muzička škola sarađuje i sa PU „Leptirić“ kroz realizaciju muzičkih radionica i edukativnih koncerata od strane profesora škole.

Uspešnih mladih Lajkovčana ima u gotovo svim oblastima, a evidentno je da Lajkovac obiluje i muzičkim talentima.

Koncerte učenika muzičke škole vašoj pažnji posebno preporučujemo.

Related posts

Leave a Comment