USPEŠNO REALIZOVAN HUMANITARNI BAZAR SREDNJOŠKOLACA

Povodom Svetskog dana hrane koji se obeležava 16. oktobra, na predlog Učeničkog parlamenta lajkovačka Srednja škola „17. septembar“  organizovala je humanitarni bazar u cilju prikupljanja materijalnih sredstava za učenika škole koji živi u višečlanoj porodici u veoma teškim uslovima.

“Bazar je održan u utorak, 17. oktobra od 12-15 časova u dvorištu škole.

I

spred škole su bila postavljna tri štanda: štand „Veliko srce“ koji je bio namenjen za donaciju hrane i sredstava za higijenu, učenički štand, na kojem su učenici prodavali različite proizvode i profesorski štand na kojem su profesori zajedno sa učenicima pravili palačinke.

Događaj je bio propraćen muzikom i dobrim druženjem.

Gosti bazara su bila deca iz PU „Leptirić“ i učenici Osnovne škole “Mile Dubljević”.

Svi su bili posluženim sokom i đakonijama koje su učenici doneli od kuće, a nakon toga su se družili na terenu uz sportske aktivnosti.

Učenici i profesori škole su ozbiljno pristupili celoj akciji, te je bazar uspešno ralizovan. Sakupljena je određena suma novca koja će biti iskorišćena za kupovinu garderobe i obuće za celu porodicu, ali je i prikupljeno dosta hrane I sredstava za higijenu. Učešće u akciji uzeli su roditelji učenika, komšije i predstavnici institucija.

Prikpljena donacije je predata porodici.

Osmesi dece i njihova radost na licima kad su predstavnici škole predali donaciju porodici  su pokazatelj da je škola uradila veliku stvar”, rekli su organizatori humanitarnog bazara.

Related posts

Leave a Comment