KONCERT ETNO GRUPE “ZLATNIK”

U organizaciji Turističke organizacije opštine Lajkovac u sredu 11. oktobra od 19 sati u velikoj sali Gradske kuće u Lajkovcu biće održan celovečernji koncert etno grupe “Zlatnik” iz Beograda, u okviru programa manifestacije “Dani Radovana Belog Markovića”.

Članovi ove izuzetne grupe izvešće neke od najpoznatijih srpskih i makedonskih tradicionalnih pesama i najlepše autorske pesme inspirisane tradicijom koje su zaživele u našem narodu. Koncert etno grupe “Zlatnik” u Lajkovcu organizator najavljuje kao veliki i nezaboravan muzički spektakl.

“Dođite da uživamo zajedno!”- poručuju orgnizatori koncerta, koji će se održati dan nakon uručenja Nagrade “Radovan Beli Marković” ovogodišnjem dobitniku Emiru Kusturici.

Kao svoj doprinos manifestaciji “Dani Radovana Belog Markovića”, koncert etno grupe “Zlatnik”  Turistička organizacija opštine Lajkovac organizuje u saradnji sa lajkovačkom bibliotekom, koja je nedavno i zvanično ponela ime čuvenog književnika.

Ovo je jedan u nizu brižljivo odabranih događaja u okviru novoustanovljene manifestacije “Dani Radovana Belog Markovića”, koja će u Lajkovcu obeležiti gotovo ceo mesec oktobar.

Inače, Turistička organizacija opštine Lajkovac je redovan učesnik svih ovdašnjih manifestacija i neizostavno svojim prikladnim programima daje značajan doprinos dešavanjima u svim oblastima.

Posebnu pažnju u narednom periodu Turistička organizacija opštine Lajkovac posvetiće čuvanju sećanja na lik i delo jednog od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca Radovana Belog Markovića, koji je Lajkovac postavio u centar književne mape Srbije i regiona.  

Related posts

Leave a Comment