LAJKOVAC SE USPEŠNO BORI PROTIV EPIDEMIJE VIRUSA COVID-19

Republika Srbija i njeni građani ušli su u petu nedelju borbe protiv epidemije virusa COVID-19. Opština Lajkovac zaključno sa današnjim danom nema potvrđenih slučajeva zaraženih ovim virusom, zahvaljujući preventivnim merama koje je propisala Vlada Republike Srbije, a koje je preduzeo i štab za vanredne sitacije u saradnji sa nadležnim institucijama.

Osim narušavanja mere zabrane kretanja starijih lica, o čemu smo blagovremeno izveštavali prethodnih dana, većina sugrađana se ponaša odgovorno i pridržava mera prevencije, što predstavlja ključnu stvar u borbi protiv ovog virusa.

Trenutno je pod nadzorom PS u Lajkovcu oko 60 sugrađana, koji su doputovali sa područja zahvaćenim ovim virusom. Oni nemaju simptome bolesti, ali kako period inkubacije traje duži period, određena im je samoizolacija od 28 dana.

Molba svima je da se i dalje maksimalno pridržavaju mera prevencije, ali pre svega mera koje se odnose na kontakte sa drugim ljudima i okupljanja i zadržavanja na javnim mestima. Jer ako smo odgovorni prema sebi, odgovorni smo i prema svojoj okolini.

Call centar koji je formiran od početka uvođenja vanrednog stanja dežuran je 24 časa, zato apelujemo još jednom našim najstarijim sugrađanima da ne napuštaju svoje domove, već da se za sve informacije obrate centru pozivom na broj 014/3431-120. Rad centra organizovan je u tri smene. Volonteri vredno rade i pomažu starim licima na teritoriji opštine Lajkovac, u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama i lekovima, saopštio je danas Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac.

Related posts