STARTUJE ODBOJKAŠKA SUPERLIGA SRBIJE

Ovog vikenda, utakmicama koje će biti odigrane 6. i 7. oktobra, počinje novo prvenstvo Superlige Srbije za odbojkašice. Na premijeri odbojkašice Železničara gostuju šampionu Jedinstvu. Žreb je hteo da Železničar u prvom kolu gostuje aktuelnom šampionu, ekipi Jedinstva iz Stare Pazove, koja je sinoć osvojila i Superkup Srbije pobedom od 3:1 protiv Uba. Utakmica između Jedinstva i Železničara igra se u subotu s početkom u 19 časova.

Subotnji meč biće pravi test za obe ekipe koliko su se dobro pripremile za sezonu 2023/24. U pripremnom periodu sastale su se samo jednom, u finalu turnira u Subotici, kada je tim iz Stare Pazove bio uspešniji. Obe ekipe su nadomestile odlazak nekih bitnih odbojkašica i popunile roster, tako da se očekuje da se i ove sezone bore za najviši plasman, odnosno za trofeje u prvenstvu i Kupu Srbije. Treneri su nepromenjeni: šef stručnog štaba Lajkovčanki je iskusni Branko Kovačević, a na klupi Jedinstva već godinama Jovo Caković.

Mada je zadržan deo tima iz prethodne sezone, što se pogotovo odnosi na mlade perspektivne odbojkašice, dosta je novih imena u Lajkovcu. Podsećamo da je najbolja igračica Aleksandra Uzelac odlučila da karijeru nastavi u Brazilu, otišle su Rozales i Veltman, dok je Ana Antonijević prestala da se aktivno bavi odbojkom. Iz prethodne sezone u ekipi su: Stefana Pakić, Vanja Ivanović, LJubica Milojević, Ana Stojanović, Tanja Stanojević, Mina Stanojević, Anastasija Božić i Adrijana Kostadinović. Od novih imena tu su  korektor Malina Terel iz SAD (31 godina), primač Ksenija Tomić (19), korektor Jovana Zelenović (19), bloker Milena Koprivica (26 godina), dizač Emilija Žakić (29) i srednji bloker Vasja Filipović (21).

Šampion Jedinstvo letos je ostao bez kapitena Isidore Kockarević, koja je karijeru nastavila u rumunskoj Albi, i korektora Jovane Zelenović, koja je došla u Železničar. Međutim, Jova Caković je u ekipu doveo perspektivne Unu Vajagić (juniorska reprezentativka), Ive Šućurović i Tijane Cvetković iz Omladinca, odakle Jedinstvo i regrutuje buduće prvotimke.

Na startu prvenstva ekipi Železničara će nedostajati samo Vnja Ivanović, koja je još uvek na rehabilitaciji posle operacije.

Related posts

Leave a Comment