PRVACIMA PODELJEN BESPLATNI ŠKOLSKI PRIBOR

Nakon podele besplatnih udžbenika prvacima na području opštine Lajkovac, podela besplatnog školskog pribora izvršena je kao što je i najavljeno u okviru programa obeležavanja Dečije nedelje. 

Prvog dana nove školske godine za lajkovačke prvake upriličen je već tradicionalni prijem u amfiteatru škole, na kome su uručeni besplatni udžbenici koje je i ove školske godine obezbedila lokalna samouprava.

Danas, trećeg dana Dečije nedelje, u ime lokalne samouprave je besplatan školski pribor prvacima uručio Andrija Živković, a OŠ “Mile Dubljević” je ovom prilikom dobila i brojne sportske rekvizite.

Atmosfera u amfiteatru lajkovačke osnovne škole je bila sjajna, a školski pribor je prvacima raspodeljen kroz jedan prijatan interaktivan odnos i kreativan neformalni razgovor, razmenu poklona i brojno fotografisanje.

Raspodela besplatnog školskog pribora i druženje sa prvacima je jedan od brojnih segmenata programa Dečije nedelje, a ovim činom  očuvana je lepa praksa da svim prvacima na području opštine Lajkovac od lokalne samouprave budu obezbeđeni besplatni udžbenici i školski pribor. U ovu svrhu se na godišnjem nivou iz lokalnog budžeta izdvaja oko million dinara, što predstavlja značajno olakšanje porodicama prvaka.

Ovogodišnja generacija ima ukupno 144 prvaka u opštini Lajkovac, a škola u Lajkovcu ima 112 prvaka.

U OŠ “Mile Dubljević” , koja ima 880 učenika, što je dugogodišnji okvirni standardni broj učenika ove škole, raspoređenih u 56 odeljenja, tri je odeljenja prvaka. Učiteljice ovogodišnje generacije prvaka u Lajkovcu su Ljiljana Lučić, Dušica Kuznecov i Marina Latković.

Današnjem skupu u amfiteatru škole prisustvovali su i prvaci učiteljice Nene Raonić IO škole u Bajevcu.

Related posts

Leave a Comment