NAJBOLJE SRPSKE FUDBALSKE SUDIJE DONIRALE 1,3 MILIONA DINARA ZA BOLESNU DECU, STO HILJADA ZA MILOŠA!               

Doniranjem novca za bolesnu decu, najbolje srpske fudbalske sudije pokazuju veliko srce i ovaj lep gest zavređuje posebnu pažnju.

Inače, naš sugrađanin Marko Ivković Arap, sudija Super Lige Srbije, od inicijalne faze je učesnik ove priče.  Sudije su za sada prikupile 1 300.000 dinara, a sredstva su preusmerena na Fondaciju Budi human i početkom nedelje uplaćena na račun sedmoro bolesne dece.

U momentu kada su se svi ujedinili za njegovu bitku za život, 100.000 dinara izdvojeno je za Miloša Markovića iz Strmova, kome su sredstva neophodna za što hitniji odlazak na lečenje u inostranstvo.

Kao sto su obećali, posle pregovora za povecanje taksi i gde su isticali da njima novac nije jedini motiv, već pre svega da traze poštovanje za sve sto rade za fudbal i sportsku zajednicu , sudije Mozzartbet Super Lige Srbije su se odrekle jedne cele takse u humanitarne svrhe.

Ovo je samo prvi deo, jer za 15-ak dana očekuju da skupe oko milion dinara i da to takođe uplate nekome kome je pomoć neophodna.

U gestu nesebičnosti koji ide izvan igrališta, fudbalske sudije su odlučile da se odreknu svojih taksi i doniraju novac u humanitarne svrhe. Ovaj plemenit čin pokazuje angažman i solidarnost sudija, naglašavajući njihovu ulogu ne samo kao arbitara na terenu, već i kao građana sa velikim srcem.

Fudbalske sudije su pokazale da je sport više od igre na terenu – to je i prilika za promociju vrednosti kao što su solidarnost, altruizam i odgovornost. Njihova donacija ne samo da će doprineti rešavanju hitnih potreba u zajednici, već će i ostaviti trajan utisak o velikodušnosti fudbalske zajednice”, stoji u saopštenju dostavljenom iz sudijske organizacije.

Očigledno je da ovi arbitri poseduju ne samo stručnost u sudijskom radu, već i veliko srce koje ih motiviše da doprinesu boljitku zajednice. Njihov primer bi mogao služiti kao inspiracija drugima da razmisle o načinima na koje mogu doprineti humanitarnim naporima i podržati one kojima je pomoć najpotrebnija.

Related posts

Leave a Comment