HUMANA DRUŽINA ODRADILA I ZAVRŠNE RADOVE NA NOVOM DOMU ZA PETORO MITROVIĆA

Akcija izgradnje i opremanja doma za petoro dece u romskom naselju Palež u Pepeljevcu, koju je pokrenuo jedan nastavnik škole u Bogovađi, sestra i četiri brata, dobili su dom kakav im je do nedavno bio nedostižan.

Podsećamo, na samom početku nove školske godine, zadivljujućom solidarnom akcijom petoro sjajne dece Mitrovića, dobilo je krov nad glavom. Najmlađe dete u porodici Mitrović ima četiri godine. Troje dece su osnovci, učenici drugog, četvrtog i osmog razreda škole u Bogovađi. Najstarije dete, koje je takođe osnovno obrazovanje završilo u Bogovađi i kome je upravo preduzimljiv i human nastavnik koji je pokrenuo akciju bio razredni je od ove školske godine srednjoškolac.

Kuću je za jedan dan sagradilo i opremilo desetoro dece i jedan nastavnik.

U prvom delu akcije urađeno je gotovo nerealno za jedan dan, a kada se prikupilo još sredstava i materijala i pojačala radna ekipa, urađeni su i finalni radovi na novom domu Mitrovića.

“Završili smo 99% posla. Skinuli smo crep i letvu, stavili mineralnu vunu i foliju, poletvali, stavili vetar lajsne, spakovali crep, okrečili spolja, uveli struju, uradili plafone i galeriju za spavanje, uradili podove – laminat i pločice i napravili stpenice za tu galeriju. Za jedan dan dosta! Ali nas je i bilo dosta. Pomogli su svi. Napravili smo akciju prikupljanja novca u školi Deca i zaposleni su dali koliko ko može. I u svim radnjama gde sam uzimao materijal –  svi su pomogli. Popustom, gratisom. kako je ko mogao”, kaže nastavnik koji je inicirao i vodio celu akciju.

Mali – veliki heroji koji su učestvovali u akciji su: Kristina Kostić, Natalija Kostić, Nađa Milovanović, Lena Lukić, Andrijana Milovanović, Milan Nedeljković, Mateja Tanasković, Nemanja Petrović, Nemanja Todorović, Luka Lukić, Viktor Savić, Hristijan Trpčevski, Jovana Molerović, Marko jovanović i Mitrovići:  Kristijan, Marko i Kristina, kao i Lazar Filipović koji iz zdravstvenih razloga nije prisustvovao poslednjem danu akcije.

Deca su u potpunosti bila na visini preuzetog zadatka, radili su i družili, savladavši neke od najvažnijih životnih lekcija, ali su dali i lekciju odraslima.

Akcija izgradnje i opremanja doma za petoro Mitrovića nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Realizatori akcije su pravi heroji, a Mitrovići su presrećni u svom novom domu.

Related posts

Leave a Comment