TENT – Železničar 3:0 (25:18, 26:24, 25:20)

TENT je dobio prvu utakmicu četvrtfinala plej-ofa Superlige sa maksimalnih 3:0 (25:18, 26:24, 25:20), ali do pobede nije došao tako lako kao što bi se moglo po rezultatu zaključiti. Uspele su izabranice Nikole Jerkovića da pruže jak otpor favorizovanom domaćinu, ali ne tokom celog meča, što su odbojkašice TENT-a znalački iskoristile.

Sportska hala Ub. Gledalaca: 250. Sudije: I. Miljković, G. Gradinski (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 82 minuta.
TENT: Mitrović 16, Ćeranić 6, Roganović 3, Mlađenović 17, Vučićević, Kaličanin 7, Vukomanović (libero), Gajić 6, Đurić, Sretović, Stanimirović, Veljović. Trener: Marijana Boričić.
ŽELEZNIČAR: Andrić 10, Lazarević 2, Jovičić 18, Mitrović 4, Rakić 6, Martinović 6, Janković (libero), Veljković, Simonović, Knežević, Kompirović. Trener: Nikola Jerković.

Ostvarile su Obrenovčanke u Ubu maksimalan trijumf protiv borbenog Železničara i time povele sa 1:0. Uspele su izabranice Nikole Jerkovića da pruže jak otpor favorizovanom domaćinu, ali ne tokom celog meča, što su odbojkašice TENT-a znalački iskoristile.

Odličnom igrom na startu gošće su iznenadile Obrenovčanke, koje su dugo tražile pravi ritam. Vodile su Lajkovčanke i 12:6, ali od tog trenutka domaće počinju da se bude.

Ubrzo je TENT stigao na poen zaostatka (14:13), potom i vođstva (18:17). Činilo se da će prvi set biti rešen u uzbudljivoj završnici, ali su domaće od tog trenutka, serijom 7:1, stigle do vođstva.

I u nastavku je viđena izjednačena igra. Obrenovčanke su uglavnom imale inicijativu, ali je Železničar, predvođen Jovičićevom, uspevao da odgovori. Tako je bilo sve do kraja seta, kad su domaće, prisebnijom završnicom ipak stigle do velikih 2:0.

Treći period u mnogome je podsetio na početak meča. Iako nisu uspele da steknu prednost, Lajkovčanke su održavale rezultatsku ravnotežu, ali je u finišu ponovo proradio tandem Mitrović, Mlađenović, koji je, potpomognut ulaskom Gajićeve, slomio poslednji otpor Železničara.
Revanš utakmica je u subotu, u Sportskoj hali u Lajkovcu.

Related posts