PRVA POBEDA FK ŽELEZNIČAR U NOVOM PRVENSTVU I TO NA DOMAĆEM TERENU

U drugom kolu prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone u fudbalu Železničar je danas na svom stadionu savladao Drinu iz LJubovije sa minimalnih 1:0, pogotkom Filipa Rajevca iz penala u 78. minutu.

Jednaestercu je prethodila akcija „dizelke“ u kojoj je odbrambeni igrač gostiju Trifković sprečio pogodak odbranivši svoju mrežu rukom, zbog čega mu je sudija dodelio crveni karton i pokazao na jedanaesterac. Iskusni strelac Filip Rajevac hladnokrvnim  šutem uputio je loptu u suprotan ugao golmana Drine.

U teškim uslovima za igru zbog izuzetno visoke temperature gledali smo izjednačeno prvo poluvreme, u koje su gosti za nijansu bili preduzimljiviji, ali bez izglednih šansi. U drugom poluvremenu na terenu se video samo jedan tim – domaći Železničar, koji je silovito napadao sve do situacije u kojoj je dosuđen penal i Rajevac dao pobednički gol. Do kraja utakmice bilo je po par šansi na obe strane.

Vrlo važni bodovi za Železničar, jer su Lajkovčani u prvom kolu poraženi od Cera u Petkovici sa 2:1, tako da je ovom pobedom „probijen led“ u novom prvenstvu i verujemo da će u narednim kolima sve ići uzlaznom linijom.

Ostali rezultati drugog kola: Rađevac – Borac Lešnica 0:0, Divci – Cer 2:0, Radnički Valjevo – Ribnica 1:2, Lipolist – Osečina 0:1 i Mačva 1929 Bogatić – Hajduk Stanko (Crna Bara) 1:1.

Samo Osečina ima obe pobede, a Drina oba poraza. Železničar je na sredini tabele sa tri boda. U sledećem kolu gostuje u Mionici dosta jakom timu Ribnice.

Related posts

Leave a Comment