LAJKOVČANKA ADRIANA KOSTADINOVIĆ IGRALA NA BALKANIJADI I EVROPSKOM PRVENSTVU

Lajkovčanka Adriana Ada Kostadinović, najmlađa članica prvog tima Odbojkaškog kluba Železničar, ovog leta je nastupala za pionirsku reprezentaciju Srbije na dva velika takmičenja: Evropskom prvenstvu i Balkanijadi. U pitanju su odbojkašice do 17 godina, odnosno 2007. godište i mlađe. Bez obzira što ova generacija nije ostvarila visok plasman na navedenim takmičenjima, svakako je vredno zabeležiti da je, posle Stefane Pakić, još jedno dete iz Lajkovca krenulo reprezentativnim stopama.

Adriana je 2008. godište, igra na poziciji korektora i visoka je 187 centimetara. Dala je solidan doprinos rezultatima naše reprezentacije: nastupala je na svakom meču i osvajala poene, najviše protiv Gruzije na Evropskom prvenstvu – sedam.

Balkansko i Evropsko prvenstvo, jedno za drugim, održani su u Vrnjačkoj Banji. Na Balkanijadi reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto – u utakmici za bronzu poražena je od Bugarske sa 3:1 . Prvak je postala Grčka, koja je u finala savladala Tursku. Na Evropskom prvenstvu naše pionirke bile su jedanaeste, dok je zlato pripalo Italiji, srebro Turskoj, a bronza mladim Hrvaticama.

Iako su zauzele tek jedanaesto mesto nisu razočarale jer su u teškoj grupi, koja je dala šampiona Italiju i trećeplasiranu Hrvatsku, zabeležile tri pobede: protiv Poljske (3:1), Bugarske (3:1) i Estonije 3:2. Tesnim rezultatom od 3:2 poražene su od Gruzije,  Italiji su uzele set i žestok otpor pružile Holandiji.

Posle letošnjih priprema i dva takmičenja sa pionirskom reprezentacijom Adriana je dobila zasluženi odmor, tako da će se uskoro pridružiti pripremama seniorskog tima Železničara.

Related posts

Leave a Comment