MIKICA MOLER I PRIVILEGE KOLOR

Da je zanat zlata vredan, potvrđuje i poslovna priča Lajkovčanina Mikice Grbića, koji se već 23 godine izuzetno uspešno bavi molersko farbarskim radovima. Nesumnjivo, Mikica je vrhunski majstor svog zanata, što je bitan preduslov za uspeh u poslu. Firma Privilege kolor Mikice molera i njegova uigrana ekipa poznati su u širem okruženju po maksimalnom profesionalizmu, vrhunskoj i besprekornoj usluzi.

Tokom blizu četvrt veka, Mikica i njegova ekipa istakla se dobrom radnom etikom, korektnošću i striktnom poštovanju svih dogovora.

Firma Privilege kolor vrši kompletne molerske i farbarske radove, bavi se molerajem, farbanjem, krečenjem, gipsanim radovima, spuštanjem plafona, dekorisanjem plafona i zidova, izradom “skrivača”, spoljašnjom i unutrašnjom izolacijom…

Radove izvodi na svim stambenim i poslovnim objektima. Nekad su to završni građevinski radovi na novoizgrađenim objektima, mada su najčešće u pitanju kompletna renoviranja i adaptacije. Između većih poslova, uvek se nađe vremena i za usluge održavanja, poput krečenja, posebno za one prve i verne mušterije, saznajemo u razgovoru sa Mikicom Grbićem.

Mnogi javni i privatni poslovni objekti dobili su gotovo do neprepoznatljivosti u odnosu na prethodno stanje potpuno novi izgled angažovanjem Mikičine ekipe, kao i brojne kuće, stanovi, apartmani, hotelske sobe… Renovirali su do savršenstva brojne hotele, restorane, kafiće, teretane…  Angažovani su tokom cele godine, u Lajkovcu, Beogradu, Ubu, Valjevu, zapravo svugde gde ih po preporuci pozovu,a to je mahom u prečniku od 60 kilometara. A kako to obično biva, dobar glas se daleko čuje, pa za Mikicu i njegovu ekipu posla ima uvek, pa su uglavnom prebukirani poslom mesecima unapred. Pozive sa udaljenijih destinacija, kojih je bilo prilično, za sada nerado prihvataju, jer u ovom okruženju jedva uspevaju da postignu i ispoštuju stalne mušterije.

Dok razgovaramo u ambijentu jednog od lokalnih kafića, Mikica koji je inače jedan tipičan urbani lik boemskog karaktera, sa neverovatnom strašću priča o svom poslu, sa gotovo odsutnim izrazom lica umetnika pred slikarskim platnom. Dileme nema, veliki je zaljubljenik u svoj posao, u koji je ušao veoma mlad. Pomno prati sve trendove u branši, i u tehnikama i u materijalima, pa je izgleda nemoguće da ga neko iznenadi tržeći nešto što njegova ekipa ne može da odradi.

Na tržištu majstorskih usluga prisutan je veliki broj priučenih majstora koji svoje usluge nude po nižim cenama, kao i onih koji su nakon svega par odrađenih poslova odmah ustanovili i majstorski cenovnik. U narodu važi, da najeftiniji majstor ispadne najskuplji i da za dobrog majstora ne treba žaliti novac!

Mikica kaže, da su cene usluga njegove ekipe srazmerne kvalitetu usluga koje pružaju i da njihove mušterije to odlično znaju. Čak i oni kod kojih budu angažovani prvi put, a koji su u startu primedbovali da je skupo, na kraju budu prezadovoljni i dodatno časte, jer vide da su dobili uslugu u fulu, a posebno se oduševe kada shvate da su svi radovi izvedeni pod maksimalnom zaštitom i da po izlasku radnika nema potrebe za čišćenjem.

Nesumnjivo, angažovanjem profesionalnog tima sa iskustvom, uštedećete sebi jako puno vremena, “živaca”, a svakako i novca. A visoko profesionalni tim Mikice molera, odnosno firma Privilege kolor Lajkovac, sve radove izvodi po želji i dogovoru sa klijentom, primenom najkvalitetnijih materijala u savremenoj obradi i tehnologiji.

Kako saznajemo od Mikice Grbića, kada je uređenje doma u pitanju, za razliku od prethodnih godina koje su bile u znaku zidova u više boja i spuštenih plafona sa puno sijalica, sada je ponovo u trendu belo i manji broj “skrivenih” sijalica. Ljudi se odlučuju da eventualno jedan zid bude u boji, ili recimo “sahara”, a uveliko je popularno da jedan deo ili ceo zid mahom u dnevnom boravku u delu gde je televizor bude u kamenu.

Govoreći o značaju molersko – farbarskih radova u savremenom dobu, Mikica Grbić je sa preciznom analitičnošću podvukao:  

“Molersko-farbarski radovi predstavljaju jedan skup različitih opreracija, koje imaju za cilj da ulepšaju, istaknu i zaštite prostor u kome živimo ili radimo. Obuhvataju veliki broj međusobno zavisnih a različitih radova, na polju unutrašnje i spoljašnje zaštite i dekoracije.U današnje vreme, zahvaljujući modernim materijalima, postižemo visok nivo kvaliteta i zaštite površina koje obrađujemo, bilo da su u pitanju unutrašnji plafoni i zidovi, fasada, drvene ili metalne površine. Kada krenemo sa renoviranjem enterijera, nakon završenih instalacionih radova, na red dolaze završni redovi, čija estetska vrednost je prvo što primetimo, prilikom ulaska u neki prostor. Ranoviranje i adaptacija prostora zahtevaju ozbiljan i temeljan pristup. Pod renoviranjem ili adaptacijom, podrazumevamo radove koje izvodimo sa ciljem prilagođavanja postojećeg prostora, bilo stambenog ili poslovnog, našim potrebama. Naš stambeni, ili poslovni prostor je naša svojevrsna lična karta. To je prvi utisak koji ostavljamo na svakog ko u taj prostor uđe i zato je važno da on bude po našoj meri i projekcija nas samih.”

Privilege kolor je odavno na ovim prostorima sinonim kvaliteta i visoke profesionalnosti, a priča o Mikici Grbiću i njegovoj ekipi oličenoj u firmi Privilege kolor je dodatno zanimljiva i primerno poučna u podsećanju na vrednost zanata.

I Mikica, i njegov brat Slobodan Boka Grbić ugledni lajkovački ugostitetelj – vlasnik picerije Privilege, su upravo zanatima čiji su vrhunski majstori obezbedili egzistenciju svojih porodica i uposlili na desetine svojih sugrađana.  

Related posts

Leave a Comment