USPEŠNO ZAVRŠEN HUMANITARNI TURNIR “LAJKOVAC ZA DORU”

Na prvom humanitarnom turniru “Lajkovac za Doru” prikupljeno je 67.000 dinara.

Na humanitarnom košarkaškom turniru za Doroteju Perić iz Valjeva, koja već osam godina vodi borbu s cerebralnom paralizom i senzoneuralnim oštećenjem sluha, učestvovalo je 11 ekipa iz Lajkovca, Lazarevca, Barajeva, Ljiga i Valjeva.

 

U ime organizatora humanitarnog turnira, dragan Savić je rekao: “Velika zahvalnost svim ekipama koje su došle na ovaj turnir, pomogle maloj Dori i prikazale sjajan basket. Lajkovac je ponovo kao davne 2009. godine mogao da uživa u basketu na otvorenom terenu “Željino”.

Takođe, želeo bih da se zahvalim svima onima koji su mi izašli u susret i pomogli da organizujem ovaj turnir, pre svega, Sportski savez opštine Lajkovac, Ustanovi za sport, KC “Hadži Ruvim”,  Kolubara Metal, FK Železničar Lajkovac…

Veliko hvala i našem Nemanji Jovanoviću Jogiju, koji je doputovao iz Amerike, došao na turnir i igrao basket sa nama za Doru.

Vidimo se sledeće godine, kada ćemo igrati drugi humanitarni turnir, za dete kojem to bude potrebno.”

Pobednički pehar uručila je mala Dora, koja je sa porodicom sve vreme pratila turnir.

Pobednik turnira je ekipa Prangijaši 3×3 Lazarevac, koja je u finalnom meču bila bolja od ekipe Destilerija 1804 iz Valjeva. Treće mesto na turniru osvojila je domaća ekipa Lajkovac 3×3.

U takmičenju za tri poena, prijavilo se 30 učesnika, a pobedu je odneo basketaš iz Barajeva sa ubačenih 10 trojki.

Valjevsko Udruženje roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zagrljaj” uručilo je Draganu Saviću zahvalnicu za humanost, plemenitost i podršku roditeljima i deci.

Humanitarni turnir za Doru je okupio brojnu publiku, a završen neposredno pred početak sinoćneg nevremena.

Related posts

Leave a Comment