ODRŽAN 13. “KOLUBARSKI KOTLIĆ”

Tradicionalna revija kulinarstva i takmičenje u kuvanju “Kolubarski kotlić 2023” i program “Dani vodenica na reci Kolubari i Toplici” održani su juče kod Lovačke brvnare kraj reke Kolubare u organizaciji Sekcije lajkovačkog Lovačkog udruženja Dragan Radović i Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Na radost učesnika i brojnih posetilaca, još jedan u nizu programa u okviru “Dana Lajkovca”, 13. po redu  manifestacija “Kolubarski kotlić” bila je odlično organizovana, sadržajna i pružila je kompletan doživljaj.

Kotlić je pripemalo 16 ekipa iz Lajkovca i okolnih mesta. Ekipe su bile brojne, tako da je bilo ukupno oko 100 učesnika.

Stručni žiri, u sastavu Radovan Subin – vitez kulinarstva i Gregus Jozef – glavni kapetan Banatske kapetanije iz Budimpešte, našao se pred teškim zadatkom da od 16 takmičarskih uzoraka odabere tri najbolja.

Pehare pobednicima takmičenja uručila je direktorka Turističke organizacije Dušica Jovičić, a zahvalnice predsednik Lovačke sekcije Dragan Radović Malajac.    

Prvo mesto osvojila je ekipa Ivane i Nikole Savić iz Sremčice.

Drugo mesto osvojila je ekipa kapitena Bogdana Ivankovića iz Petke.

Treća nagrada pripala je ekipi Đorđa Ilića iz Uba.

Sve vreme je atmosfera bila sjajna, a posetioci su neprestano dolazili, pojedini i više puta tokom dana, jer je dan bio izuzetno topao.

U pratećem, muzičkom delu programa nastupao je Marko Rodić.

Turistička organizacija opštine Lajkovac je za ovu priliku obezbedila medalje i zahvalnice za pobednike, obezbeđene su majice za kapitene ekipa, zahvalnice za sve koji su doprineli organizaciji ove manifestacije i pobrinula se za prateći kulturno-umetnički program.

U predivnom ambijentu kraj reke Kolubare i u sjajnom raspoloženju, u okviru “Dana Lajkovca”   realizovana je uspešno već tradicionalna manifestacija “Kolubarski kotlić”, koja se u Lajkovcu organizuje od 2010. godine.

Direktorka Turističke organizacije Dušica Jovičić je po završetku manifestacije rekla:

“Kolubarski kotlić” je definitivno postao turistička, ali i gastronomska manifestacija Lajkovca koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Tako je bilo i ove godine. Vreme nas je ipak poslužilo, manifestacija je okupila veliki broj učesnika i posetilaca i sve u svemu, prezdovoljni smo.“

I ova manifestacija je potvrdila, da su u vrele letnje dane događaji kraj reke pun pogodak.

Related posts

Leave a Comment