KNJIŽEVNO VEČE MARICE POPOVIĆ, PREDSTAVLJANJE ROMANA “SASVIM OBIČAN ŽIVOT”

Marica Popović, jedna od najčitanijih naših proznih autora, predstaviće se lajkovačkoj publici u velikoj sali Gradske kuće sa novim romanom ”Sasvim običan život”, u utorak 18. jula od 19 sati u okviru programa manifestacije “DANI LAJKOVCA 2023”.

Književno veče Marice Popović, sjajne književnice iz Obrenovca, je jedan u nizu programa u organizaciji lajkovačke biblioteke, u okviru programa manifestacije “Dani Lajkovca 2023”.

Najnoviji roman Marice Popović neće razočarati nijednog od autorkinih vernih čitalaca, jer je napisan prepoznatljivim britkim, oštrim, živim stilom koji razume i oseća senzibilitet i težnje onoga koji knjigu uzima u ruke. Njegova snaga nalazi se u žustrom, tečnom pripovedanju. Ovo pripovedanje ne preza od suočavanja sa ljudskom sudbinom, i to ne samo onom sudbinom koja se dotiče svakodnevnog, trivijalnog i zanemarljivog, već i sudbinom koja prelazi granice neverovatnog, neuobičajenog i zapanjujućeg.

Uostalom – izvorište svake koliko god čudnovate fikcije, legende, bajke, romana ili memoara, jeste upravo sasvim običan život i sasvim obična ljudska sudbina… Upravo to nam pruža obiman opus Marice Popović: mogućnost da u sasvim (ne)obične živote uronimo iz, podjednako običnih i neobičnih, sopstvenih života. – Iz recenzije Milice Koloski.

Related posts

Leave a Comment