POBEDILE I TENT, ŠESTA UZASTOPNA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA

Odbojkašice Železničara zabeležile su večeras šestu uzastopnu pobedu, od čega poslednje tri u derbijima! Pred svojim navijačima u Sportskoj hali Lajkovac, u devetom kolu Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije, savladale su TENT iz Obrenovca sa 3:1, po setovima 25:18, 21:25, 25:18, 25:17.

Odmah je Železničar poveo u prvom setu, povećavao prednost, stigao do šest set lopti, a greškom iz napada Mijatović i poveo sa 1:0. Drugi set je bio uglavnom izjednačen sve do rezultata 19:19, kada je TENT je vezao četiri poena, a potom i uspešnim napadom Maleševićeve izjednačio na 1:1.

To nije poremetilo ekipu Branka Kovačevića, koja je potpuno koncentrisano ušla u treći deo igre, tako da je raspoložena Ivanović osvojila šest poena na početku. Greške gostujuće ekipe doprinele su da se prednost Lajkovčanki još poveća tako da je i ovaj set dobijen sa sedam razlike. U poslednjem setu kod rezultata 11:11 odbojkašice Železničara napravile su seriju od pet poena koja je prelomila meč, a uspešnim blokom Aleksandra Uzelac donela svom timu nova tri boda.

Najefikasnije u ekipi Železničara bile su Uzelac sa 20 i Ivanović sa 19, koje su zajedno sa Stefanom Pakić bila odlične i na prijemu. Rozales je na ovom meču upisala 13, a Veltman i Stanojević 9. U TENT-u se najviše istakla Malešević sa 17 poena, pratile su je Cvetković sa 12 i Mijatović sa 11.

U drugom derbiju Ub je sinoć u Beogradu, posle preokreta, pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2. Ostali rezultati 9. kola: Spartak – AS Batajnica 3:1, Jedinstvo – Inđija 3:0, Srem – Partizan Efbet 1 – 3. Omladinac sutra dočekuje ekipu Novog Sada.

Tabela: Jedinstvo devet pobeda i 25 bodova, Železničar osam pobeda i 23 boda, Ub sedam pobeda i 21 bod,  Crvena zvezda i TENT imaju po šest pobeda itd.

U narednom kolu Lajkovčanke će igrati protiv AS Batajnice, dok TENT dočekuje Crvenu zvezdu.

Related posts

Leave a Comment