NADA SIMIĆ PONOVO POBEDNIK NA VELIKOM NAGRADNOM KONKURSU ZA SREDNJOŠKOLCE KREATIVCE

Izabrani su najbolji radovi ovogodišnjeg Velikog konkursa za srednjoškolce kreativce na temu “San” Fakulteta savremenih unetnosti u Beogradu, a Nada Simić maturantkinja Filološke gimnazije u Beogradu, Lajkovčanka poreklom, pobednik je i ovogodišnjeg konkursa za učenike svih srednjih škola u Republici Srbiji, osvojila je prvu nagradu u kategoriji proze. Prvu i glavnu nagradu u kategiriji  proze Nada je dobila za rad  pod naslovom “Probudi se… možda”.

Podsećamo, na prošlogodišnjem konkursu Nada Simić (Rubribreza, Lajkovac, Beograd), učenica završnog razreda Filološke gimnazije u Beogradu osvojila je prvu i glavnu nagradu u kategoriji Kreativni tekst za rad pod naslovom „Otvori oči i pogledaj“.

Učenici srednjih škola iz cele Srbije pokazali su svoj talenat na Velikom konkursu za srednjoškolce kreativce, koji je trajao od 15. februara do 5. maja 2023. godine.

Na konkurs je pristiglo mnogo kreativnih radova na temu „SAN”, a stručni žiri odabrao je najbolje iz svih šest kategorija – crtež, slika, fotografija, dizajn, multimedijalni rad i kreativni tekst. Svi pristigli radovi biće izloženi na velikoj izložbi 8. juna u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti, koja će biti otvorena od 18 časova. Izložba će i ove godine biti deo tradicionalne manifestacije Dani savremenih umetnosti, koja će, kao i svake godine, obilovati umetničkim događajima tokom celog leta.

Stručni žiri nije imao lak zadatak – od velikog broja pristiglih radova morao je da odabere one najkvalitetnije, ali je, sa druge strane, uživao u kreacijama i umetničkom izrazu srednjoškolaca.

Najuspešniji u svih šest kategorija biće nagrađeni tabletom i knjigom, dok su kursevi Photoshopa obezbeđeni za sve nagrađene, kao i za pohvaljene učenike u svakoj kategoriji. Najbolji među najboljima, apsolutni pobednik svih šest kategorija, osvaja prvu nagradu: gran-pri – školovanje na Fakultetu savremenih umetnosti.

Pobednicima konkursa svečano će biti uručene nagrade na samoj izložbi, 8. juna, u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti.

Ovo je samo jedan u nizu uspeha multitalentovane maturantkinje Filološke gimnazije Nade Simić, koja izuzetnu pažnju posvećuje svom obrazovanju. Nada je pravi biser, a posebno je talentovana za jezike i muziku. Pored toga što maksimalno radi na sebi, društvena je i već je proputovala svet. Uzorna u svakom pogledu.  

Konkurs će se održati i naredne godine i to je prilika da neki novi srednjoškolci budu kao Nada.

Related posts

Leave a Comment