DOPRINOS BALETSKOG STUDIJA IN MANIFESTACIJI PLAVI DANI

Baletski studio IN Lajkovac daće svoj puni doprinos i podršku manifesaciji Plavi dani, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, koja će se u nedelju 2. aprila na inicijativu i u organizaciji Udruženja “BaziMili”, održati na Gradskom trgu u Lajkovcu.

U mesecu koji je u znaku podizanja svesti o autizmu, a u okviru manifestacija Plavi dani, u cilju povećanja vidljivosti osoba sa autizmom, kao i poboljšanja njihovog položaja u lokalnoj zajednici, Balerski studio IN se, kako kažu, bez dvoumljenja odazvao pozivu organizatora.

Između dva važna takmičenja, lajkovačke balerine će biti svojevrsni ukras bogatog višečasovnog kolažnog programa na Gradskom trgu centralnog dana manifestacije, 2. aprila.

“Muzika izražava sve što se ne može izraziti rečima. Ona uz igru olakšava prevazilaženje teških ljudskih osećanja i upravo zato naš nastup nastoji da bude veseliji i bogatiji raznolikom muzikom i nastupima naših najboljih solista i parova koji sa nestrpljenjem čekuju da se predstave mališanima i izmame osmeh na lice njima i njihovim roditeljima” – rekla je koreograf Nataša Ninković, rukovodilac lajkovačkog Baletskog studija IN, koji već deceniju uspešno funkcioniše pod okriljem Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

U nedelju će na Gradskom tgu nastupati balerine: Anđela Brdarić, Milica Spasić, Ana Pavlović,  Marina Jeremić, Tamara Lesić, Marina Pavlović, Aleksandra Jeremić i Tamara Jovanović.

Svi najavljeni baletski solisti nagrađivanini su na brojnim takmičenjima, tako da posetioce manifestacije očekuje pravi baletski spektakl.

Plavi dani u Lajkovcu će trajati od 1. do 7. aprila, a centralni dan manifestacije je nedelja.  2. april – Svetski dan osoba sa autizmom, kada će na Gradskom trgu od 12 časova biti realizovan ključni program sa velikim brojem učesnika.

Na Gradskom trgu će pored nastupa ballerina biti organizovana dečija izlozba na otvorenom, kreativno – likovna radionica za decu, popularno oslikavanje lica, kao i bogat muzički program u kome će učestvovati PU Leptirić, OŠ Mile Dubljević – IO Bajevac, SŠ “17.septembar” Lajkovac, IO MŠ Živorad Grbić u Lajkovcu i Hor KC “Hadži Ruvim” i mnogi drugi.  Na radost najmlađih, jedan od učesnika je i mađioničar Bojan Bogdanović, a posetioce manifestacije očekuje pregršt lepih iznenađenja.

Manifesticija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Odseka za zaštitu osoba sa invaliditetom pomenutog ministarstva, kao i Saveza “Autizam Srbija” – Autizam Evropa.

Related posts

Leave a Comment