EKIPA MATEMATIČARKI JABUČKE ŠKOLE OSVOJILA BRONZU NA TAKMIČENJU Brainfinity 2023

Nakon nekoliko etapa takmičenja, u konkurenciji četrdeset i jedne ekipe koje su učestvovale u finalu, četiri učenice petog razreda OŠ “Dimitrije Tucović” Jabučje: Anja Ranković, Dina Tašić, Lena Milosavljević i Sofija Ivanović, koje su činile ekipu Smart Girls na Brainfinity takmičenju, osvojile su treće mesto i bronzanu medalju, pod mentorstvom nastavnice matematike Marije Marić.

Finale Brainfinitytakmičenja, na kome je ekipa sjajnih učenica jabučke OŠ “Dimitrije Tucović” osvojila treće mesto, održano je prethodnog vikenda u Beogradu, u prostorijama Savremene gimnazije.

Takmičarke su za svoj uspeh dobile vredne nagrade, a u svečanoj i radosnoj atmosferi uručene su im medalje, čija je dodela propraćena gromoglasnim aplauzima.

 “Veoma se radujemo uspehu naših učenica i upućujemo im iskrene čestitke za odličan plasman na matematičkom takmičenju, a pohvale idu i nastavnici Mariji Marić za posvećen rad sa učenicama”, rekli su povodom ovog sjajnog uspeha iz škole u Jabučju.

U pitanju je takmičenje koje podstiče kreativnost, kolaboraciju i logičko rasuđivanje učenika, , kojima matematika na ovaj način postaje funkcionalno promenljiva.

Deca vole izazove i u njima pružaju svoj maksimum, te tako i najviše napreduju. Matematička takmičenja koja se danas organizuju često negativno utiču na psihu dece jer su ona pod velikim stresom, prisutan je strah od neuspeha, a često i ambicije roditelja i nastavnika mogu biti opterećenje za dete.

Odatle i ideja osnivača Brainfinity takmičenja da naprave nešto novo – takmičenje kroz koje će se učiti na zanimljiviji način, u kome će se rešavati realne situacije iz svakodnevice i koje neće dovesti do učestalog pitanja koje se javlja kod dece kada uče matematiku: „Kako će mi ovo u životu služiti?”

Brainfinity je autentično takmičenje namenjeno svim osnovcima i srednjoškolcima koji žele da se oprobaju u kreativnom rešavanju logičkih zadataka i da za to osvoje vredne nagrade.

Related posts

Leave a Comment