PODELJENO 58 AUTOSEDIŠTA

U cilju bezbednosti dece u saobraćaju i kao mera populacione politike, u Gradskoj kući je po sedmi put organizovana tradicionalna podela besplatnih autosedišta roditeljima beba sa područja opštine Lajkovac rođenih u prethodnih godinu dana.

Kao i ranijih godina, sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Lajkovac, preko Saveta za bezbednost saobraćaja, a slila su se od novčanih kazni naplaćenih za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Lajkovac. Svake godine se deo tih sredstava odvaja upravo za nabavku dečijih autosedišta, radi poboljšanja bezbednosti u saobraćaju najmlađih žitelje lajkovačke opštine.

Na osnovu Javnog konkursa za raspodelu budžetskih sredstava Opštine Lajkovac za 2023. godinu za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Lajkovac, opredeljeno je oko 600.000 dinara budžetskih sredstava za nabavku bezbednosnih autosedišta za novorođene bebe u 2022/2023. godini.

Po realizovanom javnom konkursu, podeljeno je 58 sedišta, ukupne vrednosti 600 hiljada dinara.

Nakon pozdravne reči, čestitki i kratkog obraćanja prisutnima, autosedišta je uručio zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović:

 “Želim da ovi mališani što pre porastu i zasnuju svoje porodice i budu srećni i veseli. Nadam se da sreći njihovih roditelja nema kraja, obzirom da su dobili novog člana porodice, a da će sa njima u igri uživati i bake i deke. Autosedišta su obezbeđena iz opštinskog Fonda za bezbednost saobraćaja, a sa ovom akcijom mi smo na neki način zaštitili najmlađe i sprečili stradanja najmlađih učesnika u saobraćaju.”

Tridesetogodišnja Bojana je nakon preuzimanja autosedišta za svoju prvu bebu rekla, da je ovo jedan veoma lep gest od opštine i naglasila je da svaka pomoć porodicama znači i dobro dođe, posebno po rođenju bebe.

Dragan Radivojević iz Ćelija, koji je po drugi put postao tata, uputio je sve pohvale lokalnoj samoupravi za ovu akciju i kaže da autosedišta mnogo znače i da je ovo velika pomoć opštine Lajkovac za sve mlade roditelje.

Većina roditelja je došla sa bebama u Gradsku kuću, a mnogi su poveli i stariju decu, tako da je atmosfera u Gradskoj kući prilikom raspodele autosedišta bila zaista divna.

Ovim činom bitno se daje doprinos bezbednosti dece u saobraćaju.

Namera je i da se uvede novina u vidu nabavke kolica za bebe, što bi predstavljalo dodatno rasterećenje za roditelje i novi podsticaj za povećanje nataliteta u opštini Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment