MAJSKO ZASEDANJE LOKALNOG PARLAMENTA

Predsednik lokalnog parlamenta Nenad Džajević zakazao je za sredu 17. maja od 9 časova 21. po redu u aktuelnom sazivu sednicu Skupštine opštine Lajkovac.

Na dnevnom redu majskog zasedanja lokalnog parlamenta je deset tačaka, među kojima je ključna Nacrt Odluke o prvom rebalansu budžeta.

Prvi rebalans budžeta je lepim povodom neuobičajeno rano uzrokovan “mali” rebalans ovogodišnjeg budžeta, jer su opštini Lajkovac odobrena sredstva na konkursu Ministarstva privrede za unapređenje putne infrastrukture ka turističkim destinacijama, za projekat ulice Petra Bojovića koja vodi ka reci Kolubari i Jolića vodenici.

Drugih nešto bitnijih izmena u prvom rebalansu budžeta nema, a kako je najavljeno, novi redovan rebalans opštinskom budžeta uslediće krajem juna kada će se videti koliko ima sredstava i koji radovi na izgradnji i uređenju komunalne infrastrukture na području opštine Lajkovac će obeležiti drugu polovinu godine. Pripreme drugog, velikog rebalansa budžeta za ovu godinu započeće odmah posle ovog skupštinskog zasedanja.

Na dnevnom redu 21. sednice Skupštine opštine Lajkovac, pored Predloga Odluke o prvom rebalansu budžeta opštine Lajkovac za 2023. godinu su i Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva opština Lajkovac i LJig za prošlu godinu, Izveštaj o rezultatima poslovanja i postignutim finansijskim uštedama Društva posebne namene za rekonstrukciju i održavanje javnog osvetljenja LA doo Beograd, Predlog Prvih izmena i dopuna Programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine Lajkovac za 2023. godinu, Predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda opštine Lajkovac za 2023. godinu, kao i prve izmene i dopune Odluke o uslovima i načinu subvencionisanja cena komunalnih usluga.

Shodno neophodnoj potrebi usklađivanja sa novom važećom pravnom regulativom u ovoj oblasti, dbornici treba da daju saglasnost na Statut Gradske Biblioteke Lajkovac i Statut Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac.

Dnevni red sadrži i dve tačke vezane za funkcionisanje komunalnog preduzeća: Predlog Rešenja o davanju saglanosti na Odluku Nadzornog odbora JP ”Gradska čistoća” Lajkovac o prodaji opreme i vozila, i Predlog Zaključka po zahtevu Državne revizorske institucije za preduzimanje mera protiv subjekta revizije Javnog komunalnog preduzeća za obavljanje komunalne delatnosti „Gradska čistoća“ Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment