FESTIVAL NAUKE I DRUGE AKTIVNOSTI LAJKOVAČKIH OSNOVACA

U OŠ ” Mile Dubljević” od 2. do 6. decembra održan je Festival nauke ” Razotkrivanje”. Učenici su imali priliku da svakodnevno učestvuju kao realizatori ili kao posmatrači u brojnim ogledima i prezentacijama koje su organizovale učiteljice i nastavnici. Festival je završen danas odlaskom grupe od preko 100 učenika i 8 nastavnika na Sajam nauke u Beograd.

Pored Festivala nauke, lajkovački osnovci paralelno imaju čitav niz zanimljivih i vrednih pažnje aktivnosti, potvrdila je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka škole Biljana Žujović:
” Ove sedmice učestvovali smo i na međunarodnom kvizu iz istorije “Nemanjići” u konkurenciji od 340 škola iz Srbije i dijaspore, a već sledeće nedelje takmičićemo se u muzičkom toboganu koji organizuje osnovna škola iz Mionice.

Pored festival i takmičenja u školi se od 25. novembra do 10. decembra organizuju brojne radionice koje za temu imaju promovisanje rodne ravnopravnosti, sa posebnim akcentom na rodnoj ravnopravnosti u profesionalnoj orijentaciji. U okviru toga obeležili smo i Međunarodni Dan osoba sa invaliditetom.

Želimo da kod učenika razvijemo svest da smo svi jednaki u pravima i dostojanstvu i da smo svi podjednako vredni članovi društva bez obzira na pol, boju kože, veroispovest i neku smetnju u razvoju. U društvu postoje brojne predrasude, a mi pokušavamo da ih razbijemo kod učenika očiglednim i konkretnim primerima, da bi naši učenici postali ljudi bez predrasuda koji neće tolerisati nijedan oblik nasilja nego će se međusobno poštovati i uvažavati.

Najavila bih i predpraznične aktivnosti “Novogodišnju čaroliju”, Novogodišnji vašar , učešće u “Ulici otvorenog srca” i humanitarnu akciju prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće. Sva novčana sredstva koja prikupimo i sve paketiće poklonićemo udruženjima “BaziMili” i ” Nurdor”.”

Lajkovački osnovci su očigledno potpuno i uspešno animirani brojnim aktivnostima, što je za svaku pohvalu.

Related posts