ZAVRŠENI MAJSKI SUSRETI NA KOLUBARI 2023.

Prvomajski praznici u Lajkovcu protekli su u znaku već uveliko tradicionalne manifestacije Turističke organizacije opštine Lajkovac Majski susreti, upisane u kalendar manifestacija Turističke organizacije Srbije, koja je održana od 30. aprila do 3. maja. I ovogodišnja manifestacija bila je izuzetno uspešna, okupila je veliki broj učesnika i dala je značajan doprinos promociji lokalne turističke ponude.  

Tokom ovogodišnjih Majskih susreta na obali reke Kolubare od 30. aprila do 3. maja svoja umeća i talente predstaviti su brojni pesnici, slikari, muzičari i talentovani lajkovački srednjoškolci. Na reci Kolubari kod Jolića vodenice manifestacija je i ove godine okupila veliki broj poznatih umetnika iz različitih oblasti koji su svojim znanjem, veštinom i umećem dali značajan doprinos njenoj uspešnoj realizaciji.

Majskih susreti su otpočeli 30. aprila tačno u podne kraj Jolića vodenice zvucima frule u izvođenju Biljane Paunović, višestruke prvakinje izvorne muzike na ovom instrumentu.

U ime organizatora, prisutnima se potom obratila direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušica Jovičić, izrazivši zadovoljstvo odličnim odzivom umetnika za ovogodišnju manifestaciju i uverenje da će i učesnici i posetioci manifestacije odistinski uživati u ovom prelepom ambijentu i sadržajnom programu.

Prisutne je uz reči zdravice u čast održavanja ovog događaja pozdravio i mladi pesnik Mihailo Aleksić.

Poseban kuriozitet peograma bio je nastup Danijele Radovančević, izvrsnog soliste izvorne narodne muzike.

Stihove svojih pesama govorio je član Evropske federacije karikaturista i pesnik Nenad Karić Kareli.

Značajan doprinos realizaciji manifestacije pružila je poetska družina lajkovačkih srednjoškolaca Retki biseri, koja je uz mentorstvo profesorke Vesne Mićić izvela prigodan poetsko-muzički program.

Prisutni su imali priliku da odistinski uživaju i u zvucima gitare mladog talentovanog Todora Tabića, učenika drugog razreda valjevske MŠ “Živorad Grbić” u Lajkovcu.

Program je upotpunjen izložbom likovnih radova sa motivima Lajkovca, kojom je Kulturni centar “Hadži Ruvim” dao svoj doprinos manifestaciji. Umetnici su se tokom višednevne manifestacije sastajali na obali reke Kolubare, pronalazeći inspiraciju u kolubarskim motivima.

Direktorka Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušica Jovičić uručila je svim učesnicima zahvalnice i  izrazila je veliko zadovoljstvo ovogodišnjim Majskim susretima, koji su i svojevrsna uvertira u bogatu sezonu manifestacija:

“Ove godine pripremili smo izuzetno bogat poetsko-muzički program, a našoj manifestaciji odazvali su se brojni umetnici i naši stalni dragi gosti. Učešće su uzeli i učenici Srednje škole “17. septembar” i njihova sekcija “Retki biseri”, tako da je usledio zaista lep provod, konstruktivno druženje, uživanje i dobra zabava. Tradicionalni “Majski susreti” na Kolubari su po 12. put ove godine svojim bogatim programom tokom manifestacije doprineli prezentaciji turističkih potencijala Lajkovca i okoline i na jedinstven način obogatili turističku ponudu našeg kraja.”

Related posts

Leave a Comment