REZULTATI LAJKOVČANA NA 54. OKRUŽNOJ SMOTRI RECITATORA U MIONICI

Kulturni centar „Mionica“ je danas bio domaćin Okružne smotre recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“ na kojoj je učestvovalo 36 učenika mlađeg uzrasta i 35 učenika srednjeg uzrasta iz osnovnih i srednjih škola Kolubarskog okruga.

Rezimirajući rezultate koje su ostvarili lajkovački recitatori, Sonja Milovanović, nastavnica i jedan od mentora takmičara je rekla:

“U mlađoj kategoriji u kojoj je učestvovalo 36 učenika, OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac su predstavljale:  Petra Piper 4/2, „Luda baba, elegantni vampir“, Andrija Milošević, (mentor Dušica Đorđević Kuznecov);  Milica Stefanović 3/12 (IO Bajevac), „Neustrašiva Lana“, Sonja Milovanović, ( mentor Nevenka Raonić); Srna Babić 2/2, „Brbljivice“ Desanka Maksimović, (mentor Marijana Selenić).

U ovoj kategoriji nagrađena su tri učenika i pohvaljena dva, među pohvaljenima je naša učenica Milica Stefanović 3/12, IO Bajevac , (mentor Nevenka Raonić).

U kategoriji srednjeg uzrasta, u veoma dobro odabranim pesmama i izuzetno kvalitetnom izražajnom kazivanju istih, našu školu su predstavljale: Anastasija Stojanović, 6/5 (IO Bogovađa), „Nepovratna pesma“, Miroslav Antić,  (mentor Sanja Todorović); Kristina Đokić 5/2, „Da se načini portret jedne ptice“, Žak Prever, (mentor Sonja Milovanović); Isidora Jovanić 7/4, „Tajanstvena ruža duše“, Dobrica Erić, (mentor Dušica Milosavljević) i Marija Ivković 5/2, „Leptir“, Tode Nikoletić, (mentor Sonja Milovanović).

U ovom uzrastu nagrađena su tri učenika, a od ta tri mesta 2. mesto i 3. mesto osvojile su naše učenice. Drugo mesto osvojila je Isidora Jovanić 7/4, (mentor Dušica Milosavljević), a treće mesto  Kristina Đokić 5/2,  (mentor Sonja Milovanović).

Pohvale zaslužuju svi učesnici  ovogodišnje smotre jer su bili odlični. Čestitamo svim nagrađenim i pohvaljenim učenicima i njihovim mentorima i želimo da i dalje vole poeziju, čitaju i izražajno je kazujući, druže se i uživaju.”

O plasmanu učenika odlučivao je tročlani žiri, koji su čunili poznati glumci: Angelina Lukić, Katarinna Vićentijević i Zoran Ćosić. Po rečima nastavnice Sonje Milovanović, žiri je imao  veoma težak zadatak jer su recitatori bili odlični i trebalo je izabrati među najboljima najbolje!

“Okružna smotra recitatora u Mionici se održava od 2003. godine. Kulturni centar i opština Mionica su i ove godine sa velikom pažnjom organizovali smotru recitatora. Ovakva takmičenja su izvanredna prilika za učenike i nastavnke, gde mogu pokazati svoj talenat i čuvati i negovati književnost i umetnost”, naglasila je nastavnica Sonja Milovanović.

Related posts

Leave a Comment