ŽELEZNIČAR DRUGI NA TABELI, ZDRUGAR UZEO BOD U OSEČINI

U 19. kolu Kolubarsko-mačvanske zone Železničar je savladao Kačer iz Belanovice sa 3:1 i preoteo mu drugo mesto na tabeli. Promene u klubu i dobar rad evidentno donose rezultate. Zadrugar je u Osečini osvojio prvi prolećni bod, mada je malo nedostajalo da zeleno-beli osvoje sva tri, jer su vodili do 82. minuta.

Po napokon lepom danu i na odlično pripremljenom terenu Železničar je pred svojim navijačima bio znatno ubedljiviji od Kačera.

Već u devetom minutu odlični strelac Strahinja Sofronić postiže svoj prvi gol na današnjem meču i dovodi domaćina u vođstvo.

Na 2:0 povisio je Nemanja Gavrilović iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Gosti su smanjili golom Perealovića u 53. minutu, ali je pet minuta kasnije sjajni Sofronić solo akcijom i prelepim golom postigao konačan rezultat. Dizelka je propustila još nekoliko šansi, dok je Kačer imao znatno manje prilika da ozbiljnije ugrozi mrežu Simića.

Zadrugar je u Osečini poveo već u 15. minutu golom Denisa Rakića. I kada je izgledalo da će kući poneti sva tri preko potrebna boda, domaćin je izjednačio preko Nedeljkovića. I ovaj jedan bod može biti dragocen u borbi za opstanak, nadajmo se da je pokazatelj boljih igara i rezultata Zadrugara do kraja prvenstva.

Ostali rezultati 19. kola: Vrelo Sport – Borac (Lešnica) 2:0, Mladost (Prnjavor) – Radnički Klupci 3:1, Radnički Valjevo – Jedinstvo 2:0, Ribnica – Cer 0:0.

Vrelo Sport je ubedljivi lider sa 40 bodova, drugoplasirani ima 29, Kačer 28, Borac i OFK Divci po 27 itd. Na začelju Zadrugar se popeo na 11. mesto sa 17 bodova, koliko ima i Jedinstvo iz Vladimiraca, dok Radnički Klupci na poslednjem mestu ima bod manje. Ova ekipa će biti slobodna u sledećem kolu tako da neće biti u prilici da popravi bodovni saldo.

U 20. kolu Zadrugar će kao domaćin biti pred velikim izazovom jer na Senaru stiže lider Vrelo Sport, a svaki bod mnogo znači. Železničar gostuje u Lešnici, što bi se moglo nazvati i derbijem, jer se sastaju drugoplasirani i četvrtoplasirani tim na tabeli. Utakmice počinju u 16 časova.

Related posts

Leave a Comment