PIONIRSKA REPREZENTACIJA SRBIJE U LAJKOVCU IZBORILA PLASMAN NA EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

U Sportskoj hali Lajkovac muška pionirska reprezentacija Srbije (do 17 godina, 2007. i mlađi) izborila je plasman na Evropsko prvenstvo u Podgorici, koje će se održati od 19. do 30. jula. Pioniri Srbije pobedili su Letoniju i Nemačku, a poraženi od Austrije.

Lajkovac je još jednom pokazao da raspolaže resursima za organizaciju značajnih međunarodnih takmičenja, a kvalifikacije za EP održane u varoši odbojke bile su pravi praznik za ovdašnju publiku i sportsku javnost.

Druga runda kvalifikacija B grupe za Evropsko prvenstvo održana je u Lajkovcu od 20. do 22. aprila. Najuzbudljiviji meč, borba za prvo mesto na turniru, odigran je sinoć između Srbije i Austrije. Obe ekipe su imale po dve pobede i obezbeđen plasman na prvenstvo. U neizvesnoj utakmici punoj kvalitetne odbojke i preokreta, Austrija  je slavila sa 3:2, po setovima 20:25, 25:22, 16:25, 25:18 i 17:15.

Bitno je da su u sinoćnom meču pioniri Srbije još jednom dokazali da će imati šta da pokažu na šampionatu Evrope. Prethodno je Srbija savladala Letoniju sa maksimalnih 3:0 i Nemačku sa 3:1. Konačan poredak: Austrija, Srbija, Nemačka, Letonija.

Reprezentacija Srbije imala je tokom kvalifikacija u Lajkovcu više nego solidnu podršku domaće publike, a posebno kompletnog tima i svih selekcija lajkovačkog superligaša OK Železničar.

Related posts

Leave a Comment