MUZIČARI KOJI OBEČAVAJU

U sali Gradske kuće održan je interni čas violine i harmonike. Nastupali su učenici OMŠ “Živorad Grbić” Izdvojenog odeljenja u Lajkovcu iz klasa prof. Milene Broćović i prof. Jelene Branković.

Učenici Gudačkog odseka i Odseka harmonike izveli su brojna dela ruskih, nemačkih, čeških, ali i domaćih kompozitora.

Profesorka Milena Broćović je sumirajući utiske rekla:

“Deca su uživala u sviranju i pokazala svoju spretnost, kreativnost i marljivost. Ovo je bio jedan u nizu nastupa koji nas čekaju do kraja školske godine (koncerti povodom Dana škole, školsko takmičenje, Majski susreti mladih muzičara u Lazarevcu i 6.Međunarodno takmičenje gudača “Zlatne stepenice” u Valjevu). Želimo našim učenicima još uspešnih nastupa i sjajne rezultate na takmičenjima!”

Mladi, talentovani i po svemu sudeći vrlo posvećeni muzičari priredili su prisutnima veče za pamćenje, a svojim nastupima na brojnim manifestacijama redovno daju jednu posebno prefinjenu notu kulturnom javnom životu Lajkovca.

OMŠ “Živorad Grbić” Izdvojeno odeljenje u Lajkovcu iznedrilo je za četvrt veka svog postojanja brojne talentovane muzičare, od kojih su pojedini poput čuvenog gitariste Momčila Aleksandića dostigli planetarnu slavu.

Related posts

Leave a Comment