OBELEŽEN SVETSKI DAN ZDRAVLJA

Ovogodišnji Svetski dana zdravlja 7. april posvećen je obeležavanju 75 godina od unapređenja javnog zdravlja i obeležava se pod sloganom „Zdravlje za sve“.

Zajedničkom preventivnom i edukativnom akcijom Crvenog krsta Lajkovac i Patronažne službe lajkovačkog Doma zdravlja, u prostorijama Udruženja penzionera “Kolubara” obeležen je ovaj značajan datum.

Penzioneri su ovom prilikom mogli da provere vrednosti krvnog pritiska i šečera u krvi, posavetuju se sa zdravstvenim radniima, a volonteri Crvenog krsta su ovom prilikom delili promotivni i edukativni materijal na temu očuvanja zdravlja.

Akciji povodom Svetskog dana zdravlja prisustvovali su brojni penzioneri, a i drugi zainteresovani građani, koji su iskoristili mogućnost da provere svoje zdravstveno stanje, da se posavetuju i nešto novo saznaju od realizatora akcije.

Program akcije je sadržao promociju fizičke aktivnosti, savete o pravilnoj ishrani, podelu štampanog materijala i popunjavanje ankete za zainteresovane posetioce događaja.

Cilj akcije je bio podizanje svesti stanovništva o zdravim stilovima života, kao i o adekvatnim preventivnim aktivnostima koje se mogu preduzeti kako bi se zdravlje sačuvalo.

Related posts

Leave a Comment