USPESI POLAZNIKA I MENTORA ŠKOLE STRIPA I ILUSTRACIJE BEOGRADSKOG SKC-A

Polaznici SKC-ove Škole stripa i ilustracije i njihov mentor i moderator professor Miloje Mitrović nižu zapažene uspehe na svim takmičenjima, a upravo su briljirali na dva prestižna takmičenja, na 35. Izložbi autorskog stripa učenika Srbije u Novom Sadu i na 31. konkursu Međunarodnog festivala humora i satire Zlatna kaciga  2023. u Kruševcu.

Na nedavno održanom godišnjem republičkom takmičenju pod pokrovitelјstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u organizaciji Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Strip vesti iz Novog Sada, na 35. Izložbi autorskog stripa učenika Srbije prvu nagradu osvojio je polaznik SKC-ove Škole Sava Tegeltija, a drugu Milica Stanković, takođe polaznik SKC-ove Škole stripa i ilustracije. Treći takmičar Lav Georgijev prošao je u najuži izbor i njegov rad je takođe predstavlјen na izložbi.

Na ovom prestižnom konkursu, nagrađen je priznanjem za svoj rad – Nagrada likovnom pedagogu za kolekciju radova mentor i moderator SKC-ove Škole stripa i ilustracije prof. Miloje Mitrović, nastavnik likovne kulture u lajkovačkoj OŠ “Mile Dubljević”, osoben po predanom radu sa mladim umetnicima.

Nagradu za strip na 31. konkursu Međunarodnog festivala humora i satire Zlatna kaciga 2023. u Kruševcu osvojila je polaznica SKC-ove škole stripa i ilustracije Milica Milosavljević. Na ovom prestižnom i tradicionalnom festivalu pod pokrovitelјstvom Grada Kruševca i u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, konkurs je bio raspisan za mlade do 18 godina u kategorijama: Karikatura; Pisana forma (satirična priča, pesma ili aforizam); Strip i Kratka šalјiva i duhovita video forma.

Milica Milosavljević je osvojila nagradu za strip koja podrazumeva plaketu Zlatna kaciga, novčani iznos u visini od 100 evra i učešće na master class radionicama u Kulturnom centru Kruševac.

Najbolјi radovi redovnih, stalnih, polaznika škole redovno bivaju predstavlјeni i nagrađivani na završnoj godišnjoj izložbi; bivaju slati na republičke i međunarodne konkurse takmičarskih festivala i manifestacija u zemlјi i inostranstvu.

Profilisanost nastavnog programa SKC-ove Škole stripa i ilustracije na profesionalnoj osnovi, odabir i edukacija kandidata rezultirali su brojnim nagradama i priznanjima na dosadašnjim takmičenjima, od prve republičke nagrade za strip do upravo osvojene prve nagrade na 31. Međunarodnom konkursu humora I satire – Zlatna kaciga 2023.  

Related posts

Leave a Comment