U ČETVRTAK U LAJKOVCU PRVA POLUFINALNA UTAKMICA PLEJ – OFA SA UBOM

Kucnuo je trenutak za veliku završnicu Superlige Srbije za odbojkašice! U polufinalu su četiri ekipe koje su čitave sezone pokazale da su najkvalitetnije, a među njima je i lider ovogodišnjeg prvenstva lajkovački Železničar. Dakle, polufinalni parovi su: Železničar – Ub i  Jedinstvo – Crvena zvezda.

U prvoj utakmici polufinala plej-ofa Železničar i Ub se sastaju u Sportskoj hali Lajkovac u četvrtak 6. aprila od 19 časova. Polufinale se igra na dve dobijene utakmice, a Železničar ima prednost domaćeg terena jer je ligaški deo završio na prvom mestu. To znači da će se eventualna treća utakmica, tzv. majstorica, igrati u Lajkovcu. Revanš je 9. aprila, a potencijalna treća utakmica 12. aprila.

Sportska hala u Lajkovcu biće zasigurno u četvrtak od 19 sati dupke puna, a podrška vernih navijača biće više nego dragocena u ovom polufinalnom meču.  

Poslednjih godina mečevi između Železničara i Uba prerasli su u veliko sportsko rivalstvo i feštu, a neretko se dva tima smenjuju u osvajanju nacionalnih trofeja. Očekuje nas veliki komšijski derbi, po mnogima i „finale pre finala“, svakako puno uzbuđenja pred prepunim halama u Lajkovcu i Ubu.

Obe ekipe su u plej-ofu oslabljene za po jednog bitnog igrača. Kao što već znamo, zbog ukrštenih ligamenata sezona je završena za primača Vanju Ivanović, koja je igrala fantastično u ovom prvenstvu, dok je Ub u plej-ofu bez tehničara Rade Perović, koja se prošle godine iz Lajkovca preselila u redove ubskog superligaša. Poslednjih nekoliko utakmica u sastavu Železničara, zbog povrede, izostala je pouzdana Tanja Stanojević, nadamo se da će se oporaviti za ove važne mečeve.

Koga nema bez njega se mora, a dosta je kvalitetnih odbojkašica na koje se mogu osloniti treneri Branko Kovačević i Marijana Boričić, s tim što je ekipa Železničara dosta mlađa. Na jednoj strani Uzelac, Antonijević, Rozales, Veltman, Pakić, dve Stanojevićke, Savićević…a na drugoj Erić, Čelić, Benitez, Gligorić, Novosel, Lukić Nikolina i Katarina i druge.   

Related posts

Leave a Comment