RASPISAN KONKURS ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU UNUTRAŠNJIH POSLOVA U SREMSKOJ KAMENICI

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je raspisalo konkurs za upis 210 učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici za školsku 2023/2024. godinu, koji će trajati do 18. aprila.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati rođeni posle 31. avgusta 2006. godine koji imaju državljanstvo Srbije i prebivalište u Srbiji neprekidno, poslednjih godinu dana.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, među uslovima su i ti da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, nije mu izrečena vaspitna mera ili kazna maloletničkog zatvora kao i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti kao i bezbednosne uslove, za sticanje obrazovanja.

Prijavu na konkurs podnosi roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata na obrascu prijave koja se može dobiti u policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.šup.edu.rs uz ostalu dokumentaciju, neposredno u SŠ UP (Sremska Kamenica, ul. Železnička broj 22) ili u policijskoj stanici, po mestu prebivališta kandidata u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Više informacija o konkursu može se naći na internet stranici MUP-a www.mup.gov.rs i Srednje škole unutrašnjih poslova www.ssup.edu.rs

Related posts

Leave a Comment