URUČENJE NAGRADE “DANKO POPOVIĆ” RADOVANU BELOM

Ovogodišnji laureat književne nagrade „Danko Popović“, koju dodeljuje Narodni muzej u Aranđelovcu, je naš sugrađanin Radovan Beli Marković, jedan od najistaknutijih srpskih pisaca današnjice, za roman „Plava kapija“.

Nagrada će svečano biti uručena na manifestaciji „Razgovori pod lipom Danka Popovića“, u okviru programa Smotre „Mermer i zvuci“ u nedelju 26. avgusta od 19 časova, na Otvorenoj sceni. U dramskom delu programa učestvuje Nenad Jezdić.

Književna nagrada “Danko Popović”, pod pokroviteljstvom SO Aranđelovac dodeljuje se svake godine za najbolju knjigu proze (roman, knjiga pripovedaka) domaćih autora na srpskom jeziku, objavljenu u protekloj godini (prvo izdanje).

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a uručenje nagrade je uvek sredinom avgusta u Aranđelovcu, na manifestaciji ”Razgovori pod lipom Danka Popovića”.

Književna nagrada „Danko Popović“ ustanovljena 2011. godine, odlukom Upravnog odbora Narodnog muzeja u Aranđelovcu i ima za cilj da doprinese razvoju srpske proze i neguje ono što je najbolje u slobodoljubivoj srpskoj tradiciji.

Ovo je još jedna u nizu kjnjiževnih nagrada i priznanja znamenitom piscu iz Lajkovca.

Related posts